• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo Široki protiv prijedloga da se Igokea naknadno uključi u Ligu BiH"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Upravni odbor KS BiH će donijeti konačnu odluku", rekao je tim menadžer Igokee Siniša Kovačević za MONDO.

 Siniša Kovačević: Samo KK Široki protiv prijedloga da KK Igokea igra drugi dio Lige BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Tim menadžer Igokee Siniša Kovačević izjavio je da su Aleksandrovčani zatražili od klubova i članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da ne igraju prvi dio sezone u domaćem prvestvu zbog učešća u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

"Igosi" žele da se naredne sezone naknadno uključe u šampionat BiH, što je podržano od strane većine klubova na sastanku, a razumijevanje za prijedlog pokazali su i članovi Upravnog odbora KS BiH.

Možda će vas zanimati

"U srijedu smo imali sastanak sa klubovima Premijer lige BiH na kojem smo iznijeli prijedlog da zbog učešća u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi, domaće prvenstvo igramo u drugoj fazi. Od 13 klubova koji su bili prisutni na sastanku, nije bilo predstavnika Studenta iz Mostara, koji vjerovatno neće ni igrati Ligu BiH, svi osim Širokog su bili saglasni sa idejom da se Igokea naknadno uključi. Da li u Ligu 6 ili Ligu 8, u zavisnosti od formata takmičenja", rekao je Kovačević za naš portal.

Prema njegovim riječima, i ostali učesnici regionalnog takmičenja (Spars, Široki, Sloboda) zatražili su da se i njima iziđe u susret u narednoj sezoni.

"Međutim, drugi klubovi nisu imali razumijevanja za tu ideju", dodao je tim menadžer Igokee.

Kovačević je dodao i da je održana sjednica Upravnog odbora KS BiH, na kojoj je takođe pokazano razumijevanje za prijedlog Igokee.

"Upravni odbor KS BiH će donijeti konačnu odluku. Većina članova je saglasna s našom idejom da svi koji budu predstavnici Bosne i Hercegovine u Evropi budu oslobođeni nastupa u prvom dijelu sezone. To bi trebalo da važi za sve, to je dobra ideja za napredak košarške u BiH. I to ne kažem jer je u ovom trenutku to Igokea. Sutra će to biti neko drugi. Nedavno smo od FIBA dobili pismo u kojem su izrazili radost što će jedan klub iz BiH učestvovati u takmičenju pod njenim okriljem i mislim da je to dobra stvar za sve u bh. košarci, koja nije imala svog predstavnika više od pet godina".

Podsjetimo, Igokea će učestvovati u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, a ukoliko ne uspije da izbori grupnu fazu, nastaviće takmičenje u FIBA Evrokupu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC