• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović ZNA da je Zvezda favorit, ali i poručuje: Veća riba jede manju!

Autor mondo.rs

"Bolje od ovih nismo mogli da dovedemo", kazao je trener crveno-belih košarkaša.

 Trener KK Crvena zvezda Saša Obradović o pojačanjima i novoj sezoni Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Saša Obradović vratio se ovog leta na Mali Kalemegdan i spreman je za novi izazov.

Ostavio je dubok trag kao igrač Crvene zvezde, a sada želi da isto uradi i na trenerskom nivou. Klub će se u post-korona sezoni takmičiti u Evroligi i ABA ligi, pa je kao i prethodnih godina prioritet nad prioritetima osvajanje šampionske titule na Jadranu.

Zvezda je već dovela pet pojačanja (Lojd, Volden, Simonović, Noko i Hol), a Saša Obradović u razgovoru za "Novosti" ističe da je svestan uloge favorita.

"Mi smo favoriti u ABA ligi. Ne bi trebalo da bežimo od toga, već da to u svakom meču dokazujemo. To svi od nas očekuju i moramo da budemo i psihički i fizički spremni na tu vrstu pritiska", kazao je Saša Obradović nešto što nije tipično da čujemo od trenera.

Uglavnom, većina beži od odgovornosti i pokušava da "skine" teret sa leđa igrača...

"Zašto to ne bih rekao? Favorit si, hteo ili ne hteo da to kažeš. Hoćemo da igramo u Evroligi, a zna se kako se do nje stiže. To je suština, na kraju krajeva i činjenica. Naravno, razne stvari utiču na uspeh. Nadam se da ćemo, pre svega, biti zdravi".

Kazao je da je Lojd bio prva želja, veruje da može da napreduje, dok to očekuje i od Hola i Noka, a ističe da je Volden već "adaptiran" na Beograd i ABA ligu.

Izvor: MN PRESS

"Mislim da smo uradili dobar posao u tom prvom naletu i doveli nama zanimljive igrače. Ima vremena do početka priprema, pratimo na tržištu i domaće i strane igrače, gledaćemo da još nekog dodamo. Stranci u ovom trenutku nisu prioritet, imajući u vidu ovo neočekivano ludilo na tržištu. CSKA smanjuje budžet, ali su timovi poput Zenita i Valensije ozbiljni bogataši. Ima slobodnih igrača koji mogu da budu interesantni, na svim pozicijama ima mogućnosti za nadgradnju", kazao je Obradović i dodao:

"Veća riba jede manju. Nismo mogli finansijski da se nosimo sa drugim ponudama, da ne pominjem imena. Imali smo želju da zadržimo Kevina Pantera, ali ne i mogućnost za to. Bilo je igrača iz prve kategorije, koji ti daju neku garanciju. Bolje od ovih nismo mogli da dovedemo. Znate, treba uložiti vreme i u one koji imaju prostora za napredak".

I dalje je neizvesno šta će biti sa Štimcem? Istekao mu je ugovor...

"Štimac je provereni igrač, koji i dalje ima značajnu tržišnu vrednost. Imamo još malo vremena da razmislimo o svemu, niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan svojom ulogom. Vagaćemo da li je neko spreman za prihvatanje određene uloge, jer u suprotnom možeš samo da imaš problem. Ne pričam o Štimcu, već generalno", objasnio je Obradović.

(MONDO/Večernje Novosti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC