• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Greg Popovič: "Nikola Jokić je reinkarnacija Lerija Birda":

Autor Nebojša Marković

Srpski centar još jednom vrlo zapažen u trijumfu Nagetsa.

 Greg Popovič Nikola Jokić reinkarnacija Lerija Birda Izvor: Kim Klement/POOL USA Today Sports, Tanjug/Kim Klement/Pool USA Today Sports

Nikola Jokić nastavlja da teroriše odbrane i u ovoj novoj NBA ligi, smještenoj u Diznilendu, a poslije tripl-dabla protiv Oklahome, sada je u pobjedi Denvera ostvario jak učinak i protiv San Antonija.

Nagetsi su savladali Sparse 132:126, a ni Greg Popovič nije znao šta da radi sa Srbinom kojeg je uporedio sa jednim članom originalnog "Drim tima".

Možda će vas zanimati

Jokić je u pobjedi Nagetsa ostvario učinak od 25 poena i 11 asistencija. U šutu iz igre je pogađao 10/17, a za 32 minuta na terenu je dodao i četiri skoka. Uz njega je briljirao i Majkl Porter junior, koji je ubacio 30 poena i ostvario čak 15 skokova.

U meču u kojem je Denver najčešće imao prednost, osim u trećoj četvrtini kada su Sparsi uspjeli da preokrenu na jedan duži period, i Džerami Grant je dodao 22 poena.

U poraženom timu Rudi Gej je bio najefikasniji sa 24 poena. Derik Vajt je ubacio 20, a Demar Derozan 18, međutim, to nije bilo dovoljno Popovičevom timu za pobjedu.

Upravo je Popovič nakon meča imao šta da kaže o partiji Jokića, u jednoj rečenici sumiravši koliko cijeni kvalitete srpskog centra:

"On je reinkarnacija Lerija Birda", bile su reči legendarnog stručnjaka i aktuelnog selektora SAD.

Denver - San Antonio 132:126
Izvor: Youtube/ESPN

U preostalim mečevima večeri, Oklahoma je lako savladala LA Lejkerse 105:86 uz 21 poen Krisa Pola i ubačenih 19 poena Danila Galinarija. Lebron Džejms je ostvario učinak 19 poena i 11 skokova, ali u timu nije bilo Entonija Dejvisa što se i te kako osjetilo.

Zanimljivo je bilo i u okršaju Bostona i Bruklina, pošto su Seltiksi imali nevjerovatno šutersko veče. Slavili su 149:115 i u svakoj četvrtini su upisali bar 34 poena, a za tri poena su šutirali 20/39!

Džejlen Braun je bio najefikasniji sa 21 poenom, a u timu Seltiksa su još šestorica igrača imala dvocifren učinak. U poraženom Bruklinu Džeremaja Martin je postigao 20 poena.

Toronto je savladao Orlando 109:99, dok je ranije tokom večeri Juta savladala Memfis 124:115, o čemu ste već imali prilike ranije da čitate.

NBA, SRIJEDA NA ČETVRTAK:

Juta - Memfis 124:115
Vašington - Filadelfija 98:107
San Antonio - Denver 126:132
LA Lejkers - Oklahoma 86:105
Orlando - Toronto 99:109
Boston - Bruklin 149:115

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC