• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslušajte Bogdana: Kako se poslije 6,7% iz igre postavi REKORD karijere

Autor mondo.rs

Malo je onih koji izađu i šutnu 20 puta. Još su rjeđi oni koji pogode 13.

 Bogdan Bogdanović o rekordu karijere Izvor: Twitter/@NBCSKings

Nije bilo teško pretjerati u ocjeni igre Bogdana Bogdanovića prije neko veče, kada je u porazu od Dalasa u produžecima trener Luk Volton prepoznao da je, poslije 20 minuta čekanja na "taj" šut, bilo dosta mučenja i povukao svog šutera iz igre.

Vjerovatno bi i sam Bogdan izabrao neku od fraza "veče za zaborav"; "očajan šuterski nastup", "revija promašaja" ili, recimo, "skandalozno izdanje Srbina". To bar nije problem.

Rekord karijere Bogdana Bogdanovića.
Izvor: YouTube

Problem nastupa onog trenutka kada sportista, koji je upravo šutirao 6,66% iz igre uživo u prenosu na nacionalnoj televiziji, posumnja u sebe, u ono što zna i umije i, pod pritiskom uloge anti-heroja u jednoj od "milion" utakmica koje neće promijeniti ništa, zaboravi koliko je truda bilo potrebno da se uopšte nađe u toj ulozi.

Mnogi se baš tada slome, povuku i nikada ne strgnu nezasluženu etiketu s prezimena na dresu.

Rijetki, međutim, poslije nedostojnih 4/13 iz igre u ponedjeljak i neprihvatljivih 1/15, takođe iz igre, u utorak, smognu snage da se već u četvrtak u podne pojave pred istim tim kamermanima i bezobrazno šutnu okruglo 20 puta, kao da se ništa bitno nije dogodilo te nedelje.

Još su rjeđi oni koji ubace 13 i postave rekord karijere, nepunih 40 sati nakon što su ubacili jedan i uradili to isto, samo u negativnom smislu.

Bogdanović i Bjelica protiv Nju Orleansa
Izvor: YouTube/ExYu Sports

Kako se prihvati "veče za zaborav", reaguje na "očajan šuterski nastup" i odgovori na "reviju promašaja", Bogdan Bogdanović ispričao je ukratko u kameru NBC mreže, dok mu je šaka desne ruke još bila usijana od novog rekorda NBA karijere.

"Promašio sam mnogo šuteva, očigledno...", prokomentarisao je Bogdan kratko nastup u porazu od Dalas Meveriksa i poentirao:

"Zadržao sam samopouzdanje, držao sam se svojih navika, nisam posumnjao u sve ono što vjerujem...", govorio je igrač utakmice sa 64 odsto u šutu za dva i 67 odsto za tri, dok mu se nasmijani Diaron Foks prikradao sa leđa i nenajavljeno čestitao na reakciji.

I Foksova reakcija je poučna, jer je podrška najbolja stvar koju možete ponuditi saigraču u potrazi za formom i samopouzdanjem.

Sljedeću utakmicu Kingsi igraju u noći između petka i subote sa Bruklin Netsima.  Matematički, Sakramento i dalje ima izgleda da se plasira u plej-of.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC