• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postaju li "srpski Kingsi" samo "Kingsi": Možda svi Srbi odu ovog ljeta!

Autor Milutin Vujičić

I to je mogućnost...

 Sakramento-Kingsi-da-li-odlaze-Divac-Bogdanovic-Bjelica-i-Stojakovic Izvor: Gregory Shamus / Guliver / Getty Images, Guliver//Getty Images/Rich Fury

Iza košarkaša Sakramenta je još jedna neuspešna sezona.

Čak 14. put zaredom Kingsi nisu uspeli da se domognu plej-of košarke, što je jedan od najdužih nizova u istoriji NBA lige, a nezadovoljni navijači traže odgovornost rukovodstva. Zbog toga je pokrenuta i peticija da bude smijenjen generalni menadžer Vlade Divac, a to bi značilo veliku reorganizaciju.

Da li je moguće da se to desi ovog ljeta? I jeste i nije...

Možda će vas zanimati

Vlasnik kluba Vivek Ranadiv je navodno pružio podršku Divcu, vjeruje da je pravi čovjek za taj posao, pa američki mediji pišu da će ostati na toj poziciji i čak dobiti pojačanje.

Divca tek ovog vikenda čeka razgovor sa trenerom Lukom Voltonom, koji je bio njegov izbor, pa će odluka o nastavku saradnje reći da li u klubu smatraju da li su na pravom putu ili ne (skor 31-41). Zanimljivo je da je moguće da Divac donese odluku o treneru, a potom i sam kasnije izgubi posao ako navijači Sakramenta budu i dalje budu vršili pritisak.

Mediji u SAD naginju ka tome da će Divac ostati, međutim preokreti su uvijek mogući u ovom poslu, pa je tako Kokoškov iznenada napustio klub i uputio se u Evropu, iako je godinama bio u NBA.

Pitanje je kakva bi bila sudbina Predraga Stojakovića u Sakramentu ako bi Vlade Divac otišao, a još je neizvjesnija situacija sa srpskim košarkašima Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom pred kojima je odluka karijere.

Izvor: Guliver, Elsa/Getty Images South America

Bogdanović postaje "ograničeni slobodni agent" što znači da može da napusti Kingse ovog ljeta ako dobije finansijski bolju ponudu, a može i da ostane ako Sakramento "izjednači" ponuđenu svotu.

Igrama u plej-ofu je privukao pažnju na sebe i djeluje da nije pogriješio kada je odbio ugovor na četiri godine vrijedan 51,4 miliona dolara, pošto očekuje oko 15 miliona godišnje. Kingsima problem pravi i što "seleri kep" zbog pandemije korona virusa neće biti proširen kako se mislilo, pa možda budu imali manje prostora za manevar i neće biti iznenađenje ako ostanu bez srpskog šutera.

Bogdanović je nedavno rekao da "ne razmišlja mnogo o prelaznom roku" i da će odluku donijeti poslije odmora, istakavši da bi volio da je imao više timskih uspjeha sa Kingsima.

Izvor: Guliver, Maddie Meyer/Getty Images North America

Što se tiče Bjelice (32), on ulazi u posljednju godinu trogodišnjeg ugovora koja nije garantovana, odnosno Kingsi mogu da ga otpuste do 17. oktobra.

U suprotnom se ugovor produžava i zaradiće 7,15 miliona dolara u takmičarskoj 2020/21, a i dalje je neizvjesno šta će odlučiti pošto, kao što rekosmo, nije sigurno ni ko će biti trener ili generalni menadžer, tako da će ta odluka biti ostavljena za kasnije.

Bjelica je igrao dobro ove sezone i prosječno je bilježio 11,5 poena i 6,3 skoka po meču, koristili su ga čak i na poziciji centra, pa je vjerovatnije da će ostati nego da neće...

Ipak, i dalje postoji mogućnost da "srpski Kingsi" ponovo budu samo "Kingsi".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC