• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najplaćeniji igrači Evrolige: Tu je i jedan Srbin, ali je Crnogorac neprikosnoven!

Autor Milutin Vujičić

Interesantna lista, da li i realna u odnosu na kvalitet? Pišite nam u komentarima...

 Najvece-plate-Evroliga-kosarka-spisak-Nikola-Mirotic-Sejn-Larkin-Nikola-Milutinov Izvor: MN PRESS

Nije nikakva tajna da su plate u NBA ligi daleko "jače" nego u Evroligi, ali svjedoci smo toga i da su klubovi na "starom kontinentu" pojačali budžete prethodnih godina.

Tako je bilo do sada, zbog pandemije korona virusa jasno je da će morati da ih smanjuju, a tim povodom specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" objavio je najnovija saznanja o najvećim platama igrača u Evroligi.

Možda će vas zanimati

Uz ogradu da su to "najpribližniji podaci" do kojih su mogli da dođu, saopšteno je da su evidentno neki klubovi smanjili plate svojim zaposlenima, dok su oni najbogatiji i dalje u vrhu.

Najplaćeniji igrač Evrope je član Barselone. To je naravno Nikola Mirotić koji godišnje dobija 5,4 miliona dolara, što je novac koji mu je i obećan da bi se vratio iz NBA lige, pošto je i tamo imao solidna primanja, ali manju ulogu.

Na drugom mjestu, uz daleko manju platu, nalazi se možda i najbolji igrač Evrolige. Šejn Larkin u Efesu zarađuje godišnje 3,7 miliona dolara i ni njemu se (još) ne vraća u NBA.

Na trećem mjestu je "naše gore list" Nikola Milutinov koji je ovog ljeta prešao u CSKA Moskvu za godišnju platu od 2,5 miliona dolara, koliko zarađuje i njegov saigrač Majk Džejms, koji je tu sezonu duže. Otprilike istu zaradu ima i Aleksej Šved u Himkiju, s tim da nije isključeno i da je veća uz mnogobrojne potpise koji stoje u ugovoru.

Slijede potom igrači Fenerbahčea - Nando de Kolo (2,4) i Jan Veseli (2,2), dok su u deset najplaćenijih još i oni koji zarađuju po dva miliona: Serhio Ljulj i Edi Tavares iz Real Madrida, odnosno Aleks Abrines i Kori Higins iz Barselone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC