• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski dočekuje Slobodu bez prava na kiks: "Plemići" (ni)su zaboravili da igraju fudbal!

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski je u rezultatskoj krizi koja bi mogla biti izliječena već u subotu kada u okviru petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Slobodu iz Tuzle.

 Zrinjski - Sloboda, najava 5. kolo, PL BiH, izjava Mladen Žižović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije negativne serije u tri posljednja meča (dva poraza od Veleža i Borca, odnosno remi sa Radnikom), izabranici Mladena Žižovića će imati imperativ pobjede protiv tuzlanske Slobode (subota, 21.05, Arena Sport TV).

"Vrlo zahtjevna utakmica s obzirom na sve što se dešavalo u prethodnom periodu i rezultate koje smo postigli. Više nemamo pravo ni na kakve kikseve i zato očekujem potpuni angažman svih nas u klubu da dođemo do prijeko željenih bodova i krenemo uzlaznom putanjom kako bi se približili vrhu tabele", izjavio je Žižović na konferenciji za štampu.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, Sloboda svih ovih godina gotovo uvijek ima identičan i mlad tim sa nekoliko iskusnih pojedinaca.

"Čeka nas zahtijevan protivnik, ali nadam se da ćemo konačno dobro odigrati i pobijediti".

Žižović je naravno svjestan da rezultati "plemića" na početku sezone nisu adekvatni kako bi to željela armija navijača u Mostaru, ali nijednog trenutka ne sumnja da je njegov tim, kao i stručni štab na dobrom putu.

"Moramo da prihvatimo izazove pred nama, smatram da igrači koji nose dres Zrinjskog, a koji su osporavani u prethodnom periodu, da će u njima proraditi sportski inat i da će dokazati da nisu za staro gvožđe. Samo kroz takav pristup možemo da očekujemo bolju igru i rezultate. Kriza jeste evidentna, moramo da izvučemo pouke, ali nije svaki neuspjeh kraj svijeta. Dugoročno, klub je na pravom putu i dok sam ja tu, napravićemo prave stvari bez obzira na to ko se kako zove ili misli. Trebaju nam momci koji su željni i gladni uspjeha i oni koji to prihvate su dobrodošli".

Šef struke Zrinjskog je uprkos nešto lošijim partijama Mostaraca uvjeren u vlastite trenerske mogućnosti i sposobnosti.

"Ja sam na početku karijere, sa mnogo želje, volje i truda sam posvećen ovom poslu, nekad to ne donosi rezultate, kao što je slučaj sada, ali niko ne može da sruši ono što smo radili u proteklih 10-ak mjeseci. Jer mi nismo zaboravili igrati niti donositi ispravne odluke. Moramo da iziđemo jači i odlučniji, a tek na kraju ćemo sabirati da li smo uspjeli ili ne. Ima još mnogo bodova u igri, ništa nije izgubljeno", podvukao je trener mostarskog kluba.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 5. kolo

Petak:

Željezničar - Mladost (19.00, TV Arena sport)

Subota:

Široki Brijeg - Borac (18.55, TV Arena sport)

Zrinjski - Sloboda (21.05, TV Arena sport)

Nedjelja:

Krupa - Radnik

Tuzla siti - Olimpik (17.00)

Sarajevo - Velež (19.00, TV Arena sport)

TABELA: Željezničar 12, Borac 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo (-1) 7, Velež 7, Tuzla siti 6, Sloboda 4, Zrinjski 4, Radnik 3, Krupa 3, Mladost 1, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC