• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Dončiću rekao "ku*kice": Harel je čudo prirode iz gradića koji viđate u HOROR filmovima!

Autor Nikola Janković

Harel može rukama da dohvati teme i stopalo Bobana Marjanovića, kada se ovaj opruži. Jedan je od najslabije plaćenih igrača u NBA ligi, u odnosu na ono što pruža na parketu.

 Luka Dončić rasizam Montrezi Harel Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Montrezl Harel uputio je Luki Dončiću uvredu na rasnoj osnovi, koju su tako nazvali mahom evropski mediji i poneki alternativni portali u SAD.

Poput sudija treće utakmice plej-of serije između Klipersa i Meveriksa, rasističku uvredu sa usana američkog košarkaša nisu čuli (ili želeli da čuju) ni ostali "oficijelni" akteri najjače lige sveta.

Možda će vas zanimati

Fraza "bitch ass white boy", koja bi u slobodnom prevodu značila "kučkice bela" ne pominje se na zvaničnim kanalima NBA, u izveštajima vodećih medijia poput ESPN, NBC ili New York Posta, niti se njom bavi tandem najuticajnijih imena na Twitteru, Adrijan Vojnarovski i Šams Šarnija.

Zapravo, na jednom od američkih portala, Harelove reči navedene su uz komentar: "To je prava plej-of košarka", sve suprotno utisku koji je košarkaš Klipersa izazvao kod kolega sportskih novinara iz Slovenije. Oni već nemaju dilemu koja reč opisuje ovaj događaj: ŠKANDAL!

Ko je tip koji je izvređao košarkaškog "vunderkinda" iz Ljubljane?

Harel je svojevrsno čudo prirode, čiji je raspon ruku 23 centimetara širi u odnosu na visinu njegovog tela!

Sa svega 201 centimetrom mogao bi da dohvati teme glave i stopalo opruženog Bobana Marjanovića, svog bivšeg saigrača, jednog od najviših košarkaša svih vremena.

Bobi je visok 224.

Izvor: Andy Lyons/Getty Images North America

Harelov menadžer je Rič Pol, čovek koji zastupa Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

Dužina ruku, uz odraz od čak 90 centimetara, učinila su ga rekorderom po broju zakucavanja u sezoni na Luisvil univerzitetu, sa kojeg se 2015. prijavio za draft i čekao do kraja prve runde da Adam Silver pročita njegovo ime i prezime.

Izabrali su ga Hjuston Roketsi kao 32. pika i ponudili mu NBA minimalac od milion dolara po sezoni, bruto, u trajanju od samo tri godine.

Pre poslednju sezonu ugovora, iskorišćen je kao trejd materijal u zameni za Krisa Pola, pa se ubrzo našao u društvu Bobija Marjanovića i Miloša Teodosića, sa kojim je pored mesta u drugoj petorci delio i poziciju na platnom spisku Klipersa.

Dobio je šest puta jaču platu nego u Teksasu, za koju će igrati samo još nekoliko nedelja, a onda postati slobodan agent i verovatno žestoko naplatiti mesto među finalistima izbora za "Najboljeg šestog čoveka lige". Ulazeći sa klupe i danas, iako se sastav ekipe trenera Doka Riversa bitno promenio od Teodosićevog povratka u Evropu i Marjanovićevog odlaska u Dalas, Harel beleži prosečno 18,6 poena i 7,2 skoka po meču, što ga čini jednim od "najpotcenjenijih" igrača lige.

On je 173. po visini primanja.

Izvor: Wikipedia

Incident između Harela i Dončića dogodio se nekoliko dana nakon što je oficijelni spiker sa mečeva Šarlot Hornetsa dobio otkaz, jer je u jednom postu na društvenim mrežama upotrebio reč "niggers". On je obrazložio da je to greška nastala autocorrect opcijom na telefonu i da je nameravao da napiše "Nuggets", ime franšize iz Denvera, ali mu to nije pomoglo.

U Orlando se vratio pre četiri dana, i dalje potrešen zbog smrti bake, na čiju je sahranu tražio da ode.

"Ona je bila ceo moj svet", rekao je Harel, otac dvoje dece, po povratka iz rodnog Tarboroa.

Ovaj gradić u Severnoj Karolini od 11.000 stanovnika, ravnomerno podeljenih na one bele i tamne puti, neodoljivo podseća na tipska mesta strahota i užasa iz američkih filmova, upravo ona gde nije trebalo da vam se pokvari automobil.

Međutom, strahote i užasi bili su deo istorije Tarboroa od njegovog nastanka. Blizina reke Tar nekada je značila trgovinu robova, a danas česte poplave, koje često pustoše ceo kraj.

Tarboro je u centar pažnje Amerikanaca dolazio retko i, po pravilu, nekim zlom. Tako je ostao upamćen slučaj iz 1973. kada su trojica muškaraca afro-američkog porekla uhapšena i osuđena na smrt u električnoj stolici, na suđenju za kidnapovanje, silovanje i ubistvo mlade sugrađanke bele puti.

Suđenje je potom ponovljeno, a Vernon L. Braun, Bobi Hajns i Džes Wolston oslobođeni optužbi i pušteni na slobodu posle 18 meseci.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC