• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas bi bio Kobiju rođendan: Džordana je volio, ali su se i raspravljali - "Najljepše što sam ikad vidio"

Autor Mladen Šolak

Košarka i samo košarka. Non-stop.

 Danas bi bio Kobiju rođendan: Džordana je volio, ali su se i raspravljali - "Najljepše što sam ikad  Izvor: KEVORK DJANSEZIAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Današnji, 23. avgust, posebno je težak ljubiteljima sporta i košarke širom svijeta.

Na današnji dan, Kobi Brajant slavio bi 42. rođendan, vjerovatno trenirao kćerku koja je poginula zajedno sa njim u padu helikoptera u januaru i uz to pratio na TV-u NBA plej-of u Orlandu.

Možda će vas zanimati

Mnogi su ga smatrali jednim od najvećih igrača u istoriji, poneko i najvećim, a Kobi od svog ulaska u NBA ligu 1996. nije krio da se divi Majklu Džordanu, svom košarkaškom idolu od kojeg je čak i "skidao" pokrete.

Kada su igrali jedan protiv drugog "Em-Džeja" bi pitao za savjete, bez okolišanja. Potom su postali prijatelji koji su se viđali na ručkovima, večerama, a bili su u kontaktu i prije Kobijeve pogibije.

Na Kobijev dan rođenja, zanimljivo je podsjetiti se priče koju je bivši Majklov saigrač Bi-Džej Armstrong ispričao o večeri kojoj su prisustvovali i Džordan i Brajant.

"Bilo je to 2014. i Majkl mi je rekao da će nam se pridružiti još neko. Rekao sam mu 'OK', a nisam ni pomislio ko će doći kada se pojavio Kobi. Bilo je sjajno jer si mogao da vidiš koliko poštuju jedan drugog. Naravno, nisu mogli da izbjegnu i da se raspravljaju, to je njihov takmičarski duh", rekao je on.

Izvor: Guliver, Hannah Foslien/Getty Images North America

Naravno, razlog rasprave bila je košarka.

"Nisam progovorio ni riječ. Samo sam sjedio, gledao i slušao kako pričaju o tome kako bi igra trebalo da se igra. Gdje bi hvatali loptu na određenim pozicijama, kako bi branili jedan drugog. Postavljali su pitanja: 'Kako bi uhvatio loptu?', 'Koja je tvoja pivot noga?', 'Koji je rezultat utakmice, kako bi me branio ako bih bio na tom mjestu?'".

Bilo je uživanje prisustvovati toj raspravi košarkaških genija.

"Najimpresivnije mi je bilo to što su zaista u mislima mogli da igraju utakmicu. Bila je to jedna od najljepših stvari koje sam vidio. Na kraju, pamtim da je zaključak bio da su se saglasili samo oko jedne stvari – Majkl je imao veće šake od Kobija i to je bio odlučujući faktor. Naravno, Kobi nije priznao poraz, samo je priznao da Majkl ima veće šake".

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC