• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dali sve što su imali, pa naišli na Jokića: Kako je Nikola razbio šampionski plan Klipersa

Autor Mladen Šolak

Skakali su od sreće u Los Anđelesu kada su pravili ekipu. Posle sudara sa Denverom i eliminacije iz plej-ofa, biće im potrebno mnogo vremena da se saberu.

 Los-Andjeles-Klipersi-draft-pikovi-izgubili-od-Nikole-Jokica-Lenard-Pol-Dzordz-Dok-Rivers Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Los Anđeles Klipersi euforično su prošlog leta sastavili tim. Oduševljeni vlasnik Stiv Balmer, koji je zaradio milijarde u Mikrosoftu, doslovno je skakao od sreće dok su u julu 2019. u Stejpls centru predstavljani Kavaj Lenard i Pol Džordž.

Međutim, Kavaj nije uspeo da posle San Antonija i Toronta odvuče i tim iz rodnog grada do najvećeg uspeha, već je "nestajao" na terenu dok su Klipersi ispuštali vođstvo 3-1 protiv Denvera i na kraju bio zapanjujuće neprimetan.

Možda će vas zanimati

O tome kako je izgledao Džordž kad je bilo najvažnije, dovoljno govori to što je pogodio rub table pri jednom pokušaju za tri poena u poslednjoj četvrtini sedme utakmice. 

Pol Džordž pogađa ćošak table
Izvor: YouTube/Movies 2.9

Brod Klipersa je tonuo i potonuo, a kapetan Dok Rivers nije imao rešenje, kao što nisu pomogla ni trojica najplaćenijih uz Lenarda i Džordža - Markus Moris, Patrik Beverli i Lu Vilijams.

Uz najboljeg šestog igrača lige Montreza Herela, i od njih se očekivalo da uskoče kada je teško i da opravdaju ogromni novac koji su Klipersi dali prošlog leta da odmah "napadnu" titulu.

A da situacija bude još teža, nisu dali samo veliki novac, već i gomilu "pikova" na draftu. 

Preciznije rečeno, Klipersi trenutno nemaju "pik" prve runde sve do 2027. godine. Sa druge strane ono što imaju su dva superstara koja su propustila veliki broj mečeva zbog odmora i povreda, a uz njih i grupu tridesetogodišnjaka (Vilijams, Moris, Beverli), koji neće postajati bolji dok godine budu odmicale.

Uz sve to, Rivers i saradnici imaju jako neprijatno iskustvo od ove sezone, u kojoj su i sastav tima i formu igrača podredili neodigranom finalu protiv Lejkersa, a na kraju sedme utakmice imali su na terenu pojedince koji su tražili izmenu jer nisu mogli da stoje od umora.

Ulog Klipersa nije mogao da bude veći, ali su na njihovu žalost naišli na Nikolu Jokića i neverovatno "žilave" Nagetse. A ti momci prosto ne umeju da odustanu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC