• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić mu "ukrao" titulu najboljeg, a on ga hvali kako niko nije: Ovo su pohvale kakve Srbin nije dobio u životu

Autor Pavle Knežević

Legendarni centar "istresao rečnik" da bi nahvalio Srbina

 Nikola-Jokic-pohvale-Bil-Volton-izjava-najbolji-visoki-dodavac-NBA-kosarka-najnovije-vesti. Izvor: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug, Gene Sweeney Jr/Getty Images/Guliver

Decenijama je sinonim za najboljeg dodavača među visokim igračima bio Bil Volton. Sve do pojave našeg Nikole Jokića, NBA senzacije koji je "zapalio" svet košarke.

Neuobičajenog izgleda za košarkaša, Srbin je vrlo lucidan igrač, a u brojnom repertoaru poteza posebno skreću pažnju asistencije i dodavanja. On je već odigrao tri sezone u kojima je imao prosek od šest asistencija po meču, što nikad nijedan centar u istoriji NBA nije imao.

Možda će vas zanimati

Dovoljno i da se legendarni Volton, nekadašnji as Portlanda, Klipersa i Bostona, upita za mišljenje.

On je, kao i svi ljubitelji košarke, oduševljen Nikolom!

"On je prosto jako zanimljiv i zabavan za gledanje. Deluje kao da je baš zabavno biti s njim u timu, deluje kao sjajan saigrač i spektakularno vešt igrač koji ide na pobedu. A može da uradi toliko mnogo različitih stvari! Visok je, jak, moćan, mobilan, vešt, inteligentan, kreativan, hoće da sarađuje… Ma, istresite rečnik!", priča oduševljeni Volton za GQ.

Legendarni centar, naravno, zna sa kakvim sve prednostima Nikola dolazi.

"Rastao je u velikoj košarkaškoj kulturi, a ima i fenomenalnog trenera Majka Melouna, a i neke sjajne saigrače u Denveru… Apsolutno sam svestan svih vrtoglavih mogućnosti čudesne budućnosti Nagetsa", dodaje Amerikanac.

Volton se priseća i da je za Jokića čuo kada su počele da mu stižu poruke da "prosto mora da vidi novog centra".

"Bilo ih je toliko da sam seo i sa namerom sam posmatrao utakmicu. Moja prva reakcija je bila: 'Vau! Pa ovo je toliko zabavno!'. Jedan od naših sinova je bio trener u Lejkersima, pa smo supruga Lori i ja kao dobri roditelji otišli da se pozdravimo sa našim sinom Lukom na terenu, a na drugom kraju se Nikola zagrevao. Morao sam da mu priđem i da mu kažem da je pravo zadovoljstvo gledati ga i da mi je čast da smo se upoznali", priča Bil tako velike reči.

"On je taj tip igrača… Izdvaja se od drugih. Izdvaja se. Poseban je. Jedinstven je. On je neko ko vam zapadne za oko kad gledate jer radi toliko različitih stvari, a ja volim košarku. Košarka je izraz onoga što jeste i to je slavljenje sveta kakav može i treba da bude. A kada gledate šta on radi, donosi vam osmeh na lice. On sve vidi i predviđa i ima plan, ima pristup, ima osećaj šta radi, šta pokušava da postigne, zašto nešto želi i kako će to da ostvari. On je zanimljiv, uzbudljiv i stub temeljac budućnosti", zaključio je Bil Volton.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC