• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Slobode iz Tuzle: Još nismo definitivno odustali od učešća u Drugoj ABA ligi, ali odluka je vrlo izvjesna

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Nadamo se da će kotizacija od 50.000 evra biti prepolovljena ili makar umanjena jer je nama u ovom trenutku previše da dajemo toliki novac na takmičenje turnirskog tipa", rekao je prvi čovjek Tuzlaka za naš portal.

 Aid Berbić: OKK Sloboda vrlo blizu konačne odluke o odustajanju od Druge ABA lige Izvor: Promo/ABA 2/OKK Sloboda Tuzla

Aid Berbić, predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, potvrdio je za naš portal da su Tuzlaci blizu odluke da ove godine ne igraju drugo po jačini regionalno takmičenje zbog turnirskog tipa igranja i skupe kotizacije od 50.000 evra.

Možda će vas zanimati

Košarkaši Slobode iz Tuzle su nedavno na startu prvenstva Bosne i Hercegovine pobijedili Borac u banjalučkoj dvorani "Borik", u kojoj će se ove sezone definitivno igrati Druga ABA liga.

To je potvrdio generalni menadžer Igokee Igor Dodik, iako banjalučki klub još nije dobio zvaničan dopis iz regionalnog takmičenja.

Specijalizovani košarkaški sajt "Košarka24" objavio je potom da će Borac igrati Drugu ABA ligu umjesto Slobode iz Tuzle, koja je odustala od učešća u regionalnom takmičenju zbog skupe kotizacije i turnirskog načina organizovanja drugog po jačini prvenstva regije.

Ali, sudeći po izjavi Aida Berbića, prvog čovjeka Tuzlaka, takva odluka nije definitivno donesena, iako je vrlo izvjesna.

"Dugo razmišljamo o tome da ne igramo Drugu ABA ligu. Nadamo se da će kotizacija biti prepolovljena ili makar umanjena jer je nama u ovom trenutku previše da dajemo toliki novac na takmičenje turnirskog tipa. Razmotrićemo još jednom cijelu situaciju i donijeti konačnu odluku večeras za kad je zakazana sjednica Upravnog odbora kluba", rekao je Berbić za naš portal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC