• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Borac igrati Drugu ABA ligu?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučani spremni, čekaju zvaničnu odluku.

 KK Borac Druga ABA liga da li će igrati regionalnu ligu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac prema nezvaničnim informacijama trebao je da popuni upražnjeno mjesto u Drugoj ABA ligi, ali još uvijek je neizvjesno da li će biti učesnik regionalne lige.

Zbog velikih finansijskih problema Koper Primorska dala je odriješene ruke svojim igračima i bilo je izvjesno da će njeno mjesto u ABA ligi zauzeti MZT, a u tom slučaju banjalučki Borac bi popunio njegovo mjesto u Drugoj ABA ligi.

Možda će vas zanimati

 Komplikovanu situaciju dodatno je zakomplikovala informacija da je Koper Primorska pronašla sponzora i da će nastaviti da se takmiči u ABA ligi.

Nakon ovog obrta potpuno je nejasno ko će sve biti učesnik ABA i Druge ABA lige i da li će banjalučki Borac zaigrati ponovo u regionalnoj ligi.

Tokom zvaničnog potpisivanja saradnje između Borca i Igokee pominjalo se učešće u Drugoj ABA ligi, pa i formiranje ekipe Borca za Drugu ABA ligu, međutim, na pitanje da li će Borac definitivno biti učesnik iz Borca su dali prilično suzdržan odgovor.


"Nismo dobili nikakav zvaničan dokument, niti je bilo šta zvanično objavljeno za Primorsku. To je sve nezvanično. Dok ne dobijemo bilo kakvu zvaničnu informaciju neozbiljno je da izlazimo sa izjavama", rekao je trener Borca Marko Šćekić.

Generalni menadžer igokee Igor Dodik uključio se potom dodavši da su u Borcu potpuno spremni.

"Ljudi iz KK Borac su apsolutno spremni ukoliko se sutra odluči da učestvuju u ABA 2 ligi. Oni imaju respektabilan tim koji može da se nosi sa drugim učesnicima te lige. Ako to ne bude ove sezone ja vjerujem da će već sljedeće Borac da izbori učešće kroz završnicu bh. lige", rekao je Dodik.

On je prokomentarisao i situaciju oko bh. lige za koju se još uvijek ne zna da li će učestvovati Igokea, koja je tražila da ne igra prvi dio takmičenja zbog učešća u FIBA ligi šampiona i ABA ligi, u čemu je dobila podršku i klubova iz RS i Košarkaškog saveza RS.

"Čolan (dosadašnji gensek KSBiH, op.a), čovjek kojem je istekao ugorovr i koji nema nikakve veze sa KSBIH ne može da uslovljava bilo koji klub. Uvijek sam za dogovor i razgovor. Mi smo proteklih mjesec dana imali niz sastanaka i dogovora i skupština ABA lige kako će se igrati da li će biti mjehur pa smo se prijavili da to bude u Banjaluci. Ali sve je još u fazi dogovora, tako i za Ligu BIH, tako da ne možemo ništa sad da kažemo, sve se to može promijeniti za koji dan“, rekao je Dodik.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Logika

Hoce

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC