• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u "Pioniru": Žalgiris odneo pobedu iz Beograda!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli pali u uzbudljivoj završnici protiv Litvanaca.

 Zvezda pala u "Pioniru": Žalgiris odneo pobedu iz Beograda! Izvor: MN PRESS

Dva velika pada koštala su Zvezdu prvog poraza na domaćem terenu ove sezone.

Propušteno u završnici druge i sredinom poslednje četvrtine crveno-beli nisu uspeli da nadoknade serijama u koje su ih "vukli" ofanzivna rola Dejana Davidovca i čvrsta odbrana uoči završnice.

Na drugoj strani je stajao rival koji je kaznio kikseve i kome su pobede u gostima specijalnost.

Zvezda - Žalgiris 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13)

Litvanski prvak ostvario je treću pobedu u isto toliko kola koristeći svoje šanse i uz odličnu rolu velikog talenta Rokasa Jokubaitisa (19, 193), beka koji je postigao poslednje poene gostiju iz igre - trojku za 62:69 u 33. minutu.

Iako je Žalgiris potom više od šest minuta bio bez pogotka i iako je do kraja pogađao samo slobodnim bacanjima, ta zaliha od sedam poena bila je dovoljna protiv "krutog" napada domaćih.

Džordan Lojd pogodio je tri trojke iz devet pokušaja, ali u završnici nije bio precizan, kao ni Davidovac, kao ni plejmejker Lengston Hol, koji je u pretposlednjem minutu napravio sebi dobru poziciju, šutirao preko Žoffrija Lovernja, ali i promašio šut za izjednačenje.

Usledio je napad gostiju, Holov faul na Lukasu Lekavičijusu, a on je iskorišćenim penalima "overio" nastavak perfektnog skora svog tima.

Sa druge strane, Zvezda je ovim porazom ispisala svoj skor 1-2 i veliko je pitanje šta će se dogoditi sa njenom sledećom utakmicom protiv Asvela. Taj meč je trebalo da bude odigran u četvrtak u Francuskoj, ali ekipa iz Vilerbana večeras nije odigrala svoj meč protiv Panatinaikosa zbog prevelikog broja pozitivnih na koronu.

Ovako je meč protekao iz minuta u minut:

40' - 67:73 -Volden je pokušao prodorom, ali je promašio i tako je propuštena jako važna prilika da Zvezda zakuva. Žalgiris se na drugoj strani Grigonisovim poenima odlepio na "plus 6" i došao pred pobedu.

40' - 67:71 - Lekavičijus je iznudio prekršaj pri prodoru i posle Holovog faula iskoristio oba penala. To su prvi poeni za Žalgiris šest minuta od Jokubaitisove trojke. Još 40 sekundi do kraja.

39' Hol je izgradio dobru poziciju, ali nije pogodio preko Lovernja za izjednačenje na početku 40. minuta

39' - 67:69 - Još jedna dobra odbrana domaćih i još jedan pogodak Hola, za "minus 2". Zvezdin plejmejker je poentirao sa poludistance, a sa klupe gostiju su pozvali tajm-aut, minut i 44 sekunde pre kraja.

38' - 65:69 - Zvezda duže od šest minuta nije postigla koš, sve do Lojdovog prodora i polaganja o tablu. Odmah potom, crveno-beli su odigrali dobru odbranu, Volden je uhvatio defanzivni skok i iznudio prekršaj i bacanja. Još dva minuta i 12 sekundi do kraja.

36' - 62:69 - Ne može Zvezda da uhvati ritam. Lojd, pa Davidovac promašili su trojke. Dugi i neprecizni napadi na obe strane u ovim trenucima, dok meč ulazi u završnicu.

33' - 62:69 - Žalgiris sve čvršće kontroliše rezultat. Zapaženi bek Rokas Jokubaitis ostao je sam u ćošku i pogodio trojku za "plus 7", posle čega je Obradović pozvao tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

- kraj treće četvrtine -

30' - 60:62 - Zvezda se vratila, preokrenula, ali Žalgiris ne pušta vođstvo ni posle treće četvrtine. Rubit je u poslednjem napadu gostiju poentirao je osigurao im vođstvo uoči poslednjih 10 minuta.

27' - 54:54 - Lekavičijus, pa Lojd pogađaju trojke i Zvezda ponovo vodi na polovini treće četvrtine. Obradović izvodi Davidovca iz igre nakon što je postigao 11 poena u trećoj četvrtini. Efikasniji od njega je samo Lojd, sa 15. Posle izmena, Grigonis je izjednačio sa linije penala.

25' -  49:47 - Zvezda nije imala rešenje, ali ga je Davidovac izmislio! U poslednjim trenucima napada je pogodio i vratio Zvezdi prednost u toku "klackalice" na semaforu. Potom je isto to uradio i Kori Volden, i to uz faul, pa otišao na zasluženi odmor.

23' - 43:42 - Davidovac je probudio Zvezdu!

Nastavak je počeo trojkom Najdžela Hejsa za vođstvo Žalgirisa 42:33, ali je onda iskočio Dejan Davidovac. Zvezdino krilo pokrenulo je domaće sa osam vezanih poena (jedna trojka i pogodak posle ofanzivnog skoka uz faul). Potom je Kori Volden doneo Zvezdi preokret, zaokruživši seriju za 10:0.

Izvor: MN PRESS

- poluvreme -

20' - 33:39 - Žalgiris je preuzeo kontrolu rezultata dok se bližilo poluvreme. Lovernj je pogodio uz prekršaj, Geben se nadovezao košem za 31:38, a onda je u poslednjim trenucima druge četvrtine iskoristio slobodno bacanje.

15' - 31:32 - Žalgiris je preuzeo vođstvo trojkom Vasturije, pa ga utvrdio košem Lovernja, a onda je odgovorio Zvezdin centar Duop Rit. Problem za crveno-bele je treći prekršaj Jagodić-Kuridže.

14' - 29:27 - Lojd, pa Volden ubacuju važne trojke za crveno-bele. Između tih pogodaka, Kuzmić je pogodio iz odbojke posle ofanzivnog skoka, ali su na drugoj strani efikasni i Litvanci, pa poentiraju pogocima Lekavičijusa (22:23), Vasturije i Gebena.

- kraj prve četvrtine, 19:19 -

9' - 17:17 - Žalgiris je u velikom naletu - 13:3 i izjednačio je ulazom Lekavičijusa "kroz" odbranu domaćih. Hol je na drugoj strani brzo izjednačio rezultat.

7' - 11:11 - Žalgiris je praktično za minut napravio brzu seriju 5:0, a Obradović je posle trojke Lekavičijusa pozvao tajm-aut. Odmah potom, tim iz Kaunasa istrčao je kontru i izjednačio slobodnim bacanjima Grigonisa.

6' - 11:4 - Lojd utrčava u reket, polaže za svoj peti poen i primorava goste da pozovu prvi tajm-aut. Za to vreme, zvanično je otkazana utakmica Asvel - Panatinaikos.

3' - 5:2 - Dobar početak crveno-belih. Hol je ubacio trojku za start sa 3:0, a onda je i Kuzmić poentirao za 5:0. Na drugoj strani je Vokap posle prodora postigao prve poene za goste. Centar Žalgirisa od prvog minuta je Žofri Lovernj, nekadašnji igrač Partizana, koji je prošle nedelje dobio pozitivan test na koronu, ali je dva dana kasnije dobio negativan rezultat.

Srpski i regionalni predstavnik ponovo istrčava na teren prazne hale "Aleksandar Nikolić", gde će naspram sebe imati litvanskog velikana koji je posle dva kola perfektan.

Nažalost, priprema za ovaj meč protekla je uz zabrinjavajuće vesti, jer je naredni rival crveno-belih Asvel u velikom problemu zbog toga što je zaražena većina igrača. Francuski tim zato danas uopšte neće ni istrčati na parket Panatinaikosa!

Dok se sve to odigrava, Zvezda i Žalgiris u "Pioniru" igraju meč trećeg kola, koji možete pratiti u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Zvezda će večeras nastupiti u identičnom sastavu kao i u prethodne četiri utakmice ove sezone, pa će novajlije Emanuel Teri i Tejlor Ročesti ipak debitovati u nekom od narednih mečeva.

Startne petorkeZvezda: Hol, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić


Žalgiris: Vosturija, Grigonis, Vokap, Hejs, Lovernj

Sudije: Ana Panter, Karlos Kortes, Spiros Kontas

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC