• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda deluje moćno i pojačava se: Razbila Mornar, dočekala Amerikance, a stiže još jedan!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli deklasirali jednog od konkurenata u borbi za vrh ABA lige. Trebalo je to da bude derbi, ali se pretvorilo u demonstraciju snage Obradovićevog tima!

 ABA liga 3. kolo Crvena zvezda Mornar Izvor: ABA liga j.t.d/KK Crvena zvezda mts

Umesto najavljenog derbija, Crvena zvezda je u nedelju u "Pioniru" odigrala meč u kojem je pokazala svoj kvalitet:

Zvezda - Mornar 93:62 (24:23, 22:13, 21:11, 26:15)

Ekipa Saše Obradovića "počistila" je jednog od najvećih rivala na Jadranu ubedljivo koliko to rezultat pokazuje. U prvom nastupu novajlija - povratnika Tejlora Ročestija i debitanta Emanuela Terija, crveno-beli su u praznom "Pioniru" ubacili 13 trojki iz 25 pokušaja, dok je gost izgubio čak 26 lopti.

Iako se očekivalo da to bude mnogo ravnopravniji meč, crveno-beli su konstantno povećavali prednost, u finišu prebacili granicu od 30 poena, a uz to čvrstom odbranom sve vreme stavljali Baranima do znanja da neće posustati sve do poslednjeg zvuka sirene. Tako je i bilo.

U toku utakmice, iz Italije je stigla važna vest o novom pojačanju Zvezde, jer je specijalizovani portal "Sportando" objavio da su se crveno-beli dogovorili sa poznatim krilnim centrom Džonijem O' Brajantom.

Posle perfektnog starta "jadranske" sezone (3-0), dolazak snažne "četvorke" daće dodatnu snagu Obradovićevom timu, koji je večeras poslao snažnu poruku rivalima da je spreman za borbu na vrh.

UŽIVO PRENOS:

- U toku utakmice stigla je potvrda iz Italije da se Zvezda dogovorila sa još jednim velikim pojačanjem - krilnim centrom Džonijem O' Brajantom!

40' 93:62 - Kraj utakmice i ubedljiva pobeda ekipe Saše Obradovića!

39' 92:62 Mornar je ukupno izgubio 24 lopte, a 15 u drugom poluvremenu. Sa druge strane, crveno-beli su ubacili 13 trojki iz 25 pokušaja.

30' 67:47 Derik Nidam je na startu 30. minuta vratio razliku na 20 poena. To je rezultat kojim će ekipe ući u poslednju deonicu.

28' 67:39 Davidovac i Jagodić Kuridža dodatno povećavaju prednost ekipe Saše Obradovića i najavljuju revijalan kraj derbija-

25' 56:36 Zvezda apsolutno dominira derbijem. Ima maksimalnih "plus 20" i još jednim pogotkom Džordana Hola nastavlja da povećava prednost.

21' 49:36 Žestok pad Džordana Lojda! Zvezdin Amerikanac je krenuo na prodor i posle duela sa centrom gostiju Urošem Lukovićem pao na parket. Luković mu je potom pomogao da ustane i dluje da je sve OK sa liderom crveno-belih. Odmah u narednoj akciji dao je trojku

ZVEZDA: Ročesti 7, Hol 8, Volden 3, Lojd 6, Davidovac 5, Lazić 3, Rit, Dobrić 2, Simonović, Kuridža 2, Kuzmić 4, Teri 6.
MORNAR: Pulen 9, Gebrijel 8, Nidam 2, Jeremić 3, Šehović 2, Smit 5, Vajthed 2, Luković 5.

- poluvreme -

20' 46:36 Džordan Lojd je u poslednjem minutu prvog dela iskoristio penale i postavio prednost domaćih "plus 10". Sa tom razlikom ekipe su otišle na odmor.

17' 44:32 Emanuel Teri je pogodio za "plus 12", nakon što je prethodno Ročesti pogodio van linije za tri poena i sa slobodnih bacanja. Veoma su zapaženi debitanti crveno-belih.

14' - 34:23 - Zvezda je preuzela punu kontrolu rezultata, a Ročesti se vratio u igru. Hol je do sada prvi strelac sa osam poena.

PRVA ČETVRTINA:

24:23 Tejlor Ročesti je pogodio još jednu trojku, a u isto vreme je sviran faul na Teriju. Sudije su morale da gledaju snimak i nisu priznale pogodak. Teri je iskoristio oba bacaja, a onda napravio faul u poslednjem napadu Mornara. 

22:19 Sjajno su krenuli Teri i Ročesti. Američki centar je u prvom kontaktu sa loptom zakucao, a Tejlor Ročesti je drugi mandat u Zvezdi počeo trojkom! 

14;13 Posle još jedne trojke odlepio se Mornar na +6, ali je potom usledio preokret. Lojd i Kuzmić doneli drugo vođstvo Zvezdi na meču. Na terenu su i Emanuel Teri i Tejlor Ročesti.  

10:6 Razigrali su se i centri pa smo videli zakucavanja Lukovića i Kuzmića, a potom je Keni Gejbrijel pogodio trojku za vođstvo Mornara od četiri poena. 

4:3 Na startu meča videli smo trojku Mornara, ali je Crvena zvezda uzvratila poenima Lengstona Hola. On je prvo pogodio iz igre, a potom je sa dva slobodna bacanja doneo prvo vođstvo domaćem timu. 

Startne petorke:

Crvena zvezda: Džordan Lojd, Lengston Hol, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Ognjen Kuzmić

Mornar: Derek Nidam, Džejkob Pulen, Nemanja Vranješ, Keni Gejbrijel, Uroš Luković

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC