Košarka

Igokea i domaćin i gost u Laktašima: Hapoel stiže na dvomeč Lige šampiona

Autor Bojan Jakovljević

Hapoel iz Jerusalima gostovaće u Republici Srpskoj u trećem i četvrtom kolu FIBA Lige šampiona.

Izvor: ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Igokee 22. i 24. decembra odigraće dvomeč sa Hapoelom iz Jerusalima u trećem i četvrtom kolu FIBA Lige šampiona, a oba susreta biće odigrana u Laktašima.

Nakon što si Izraelci željeli da oba meča igraju na svom terenu, iz Aleksandrovca nisu pristali na ovakvu opciju, nego su ponudili da se utakmice igraju u Republici Srpskoj, što su iz Hapoela podržali, te će izraelski klub biti domaćin u Laktašima.

"Zbog komplikovanog puta i nekoliko otkazanih avionskih linija Hapoel je predložio da nas ugosti u oba susreta što nam nije odgovaralo, pa su predložili da igramo kod nas i na to smo pristali. Nama je lakše ovako, FIBA je dala dozvolu i nadamo se bar jednoj pobedi", rekao je za "Glas Srpske" sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Igokea je u dosadašnja dva meča grupe G ostvarila polovičan učinak, baš kao i ostale tri ekipe, Hapoel, Limož i Turk Telekom.

Igokea će protiv Hapoela 22. decembra biti domaćin, a dva dana kasnije formalni gost.

Aleksandrovčani su prvo izgubili na gostovanju u Francuskoj protiv Limoža 75:80, da bi nakon toga slavili na svom terenu protiv Turk Telekoma 77:66.

I 12. januara naredne godine biće domaćin, i to Limožu, dok će posljednji meč grupne faze igrati 26. januara u Ankari protiv Turk Telekoma.