• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Triler u Stožicama i 17 trojki Cedevita Olimpije - Murić razbio Igokeu u produžetku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Igokea izborila produžetak trojkom Volera, a onda se potpuno raspala i upisala drugi poraz u ABA ligi ove sezone.

 ABA liga Cedevita Olimpija Igokea Izvor: ABA league/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Cedevita Olimpija savladala je Igokeu 103:92 nakon uzbudljivog meča osmog kola ABA lige koji je odlučen u produžetku.

Duel u dvorani Stožice obilježio je trojkaški obračun u prvom poluvremenu, a onda triler završnica u kojoj je Igokea uspjela da izbori produžetak.

Iako je Darko Talić promašio jedno slobodno bacanje 14,5 sekundi prije kraja i propustio priliku da donese egal svojoj ekipi to je učinio Antabija Voler trojkom preko Blažiča i Brauna 3,7 sekundi prije kraja za 87:87.

Jurica Golemac nacrtao je akciju za Jaku Blažiča, ali on nije pogodio i igrao se  produžetak uStožicama u kojem se Cedevita Olimpija bolje snašla, a Igokea potpuno stala.

Uzalud je bio i tajm-aut Bajića nakon pet vezanih poena, zahvaljujući Muriću koji je vezao osam poena slovEnačka ekipa se odlijepila na 97:87, a nakon tehničke Atiću stigla je i do "stotke" i sve je bilo gotovo.

Možda će vas zanimati

Trojka Talića stigla je kasno i Cedevita Olimpija rutinski je završila posao i pobjedom 103:92 stigla do pete pobjede u sezoni, dok je Igokein niz od četiri trijumfa prekinut i ona je ostala na učinku četiri pobjede i dva poraza.

Kendrik Peri sa 27 poena vodio je domaće do pobjede kojom su izbili na četvrtu poziciju, uz 22 poena Blažiča, ali treba istaći i učinak Murića u presudnim trenucima, jer je pola od ukupno 16 koševa postigao u produžetku.

Na drugoj strani Igokea, koja sada zauzima osmu poziciju, imala je čak šest dvocifrenih, od kojih je najefikasniji bio Voler sa 17 poena. 

CEDEVITA OLIMPIJA - IGOKEA 103:92 (23:18, 24:27, 20:18 20:24, 16:5)

Domaći košarkaši imali su prednost 47:45 poslije prvog poluvremena.u kojem je viđen pravi trojkaški obračun, posebno u drugoj četvrtini u kojoj smo vidjeli čak deset trojki, sedam Cedevita Olimpije i tri Igokee.

Upravo nakon trojke Kendrika Perija slovanačka ekipa stigla je do prednosti 47:40, međutim „Igosi“ su se uspjeli vratiti zahvaljujući poenima Kaarmajkla sa linije slobodnih bacanja, a potom i zahvaljujući vezanim greškama Jake Blažiča.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde prvo je izgubio loptu, a potom i napravio faul nad Volerom na šutu za tri na manje od sekunde do kraja.

Voler je to pretvorio u tri laka poena i Igokea je smanjila na 47:45.

Nije djelovalo da će biti ovako neizvjesno sredinom prve četvrtine, kada je Cedevita Olimpija imala desto poena prednosti – 16:6, a treba dodati da je trojka Stefana Pota sekund i po prije kraja prve četvrtine za 23:18 vratila samopouzdanje ekipi Dragana Bajića.

Za samo dvije i po minute u trećoj četvrtini Cedevita Olimpija je stigla ponovo do dvocifrene prednosti 57:47 pa Bajiću nije preostalo ništa drugo nego da zove tajm aut na kojem se svašta moglo čuti u prenosu.

Izvor: ABA league/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Brzo je Igokea prepolovila zaostatak, da bi dvije minute prije kraja treće četvrtine imali samo „minus tri“ – 64:61.

Cedevita Olimpija je uzvratila svojim najjačim oružjem – trojkom Hodžića.

Međutim, uskoro je šut stao ekipu Jurice Golemca, Džouns je promašio dvije vezane, pa i Blažič na samom isteku treće četvrtine i ona je završena rezultatom 67:63.

Trojka Volera za 73:70 je stigla u pravom trenutku, ali je uzvratio Hopkins lijepim zakuvacanjem.

Ipak, pet vezanih poena Volera držalo je Igokeu na samo "minus tri“, da bi Atić nakon prekršaja van linije 6,75 pogodio sva tri bacanja i pet i po minuta prije kraja donio egal – 75:75.

Odličnim prodorom i polaganjem Atića Igokea je stigla do vođstva 77:76, ali uprkos dobroj odbrani ponovo nije imala rješenja u napadu.

Domaći košarkaši su to iskoristili da serijom 5:0 odu na 81:77 zahvaljujući sjajnom Kendriku Periju koji je iskoristio napad i dodatno slobodno bacanje i stigao do 24 postignuta poena.

Ekipu Igokee u finišu je „vukao“ Atić, zahvaljajući ofanzivnom skoku i trojki stiglo se na samo poen zaostatka 81:80, ali nije ušla trojka za eventualno novo vođstvo Aleksandrovčana.

Iako je Darko Talić promašio jedno slobodno bacanje 14,5 sekundi prije kraja i propustio priliku da donese egal svojoj ekipi to je učinio Antabija Voler trojkom preko Blažiča i Brauna 3,7 sekundi prije kraja za 87:87.

Jurica Golemac nacrtao je akciju za Jaku Blažiča, ali on nije pogodio i igrao se opisani produžetak u Stožicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC