• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee poslije neuspjeha u Ljubljani: Kako pobijediti domaćina kad je ubacio 17 trojki?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

...i to u procentu iznad 50 odsto?

 Dragan Bajić nakon Cedevita Olimpija - Igokea, ABA liga, 8. kolo Izvor: ales fevzer/ales fevzer

"Revolveraški" obračun izvan linije 6.75 u osmom kolu ABA lige između Cedevita Olimpije i Igokee pripao je Ljubljančanima, ali tek poslije dodatnih pet minuta velike košarkaše borbe u "Stožicama".

Igokea je uspjela da trojkom Antabije Volera nešto više od tri sekunde do kraja izbori produžetak (87:87), ali se potom potpuno "raspala" u produžetku, pa su "zmajčeki" ipak uspjeli da stignu do pobjede - 103:92.

Možda će vas zanimati

Posebno je dobru partiju u dodatnih pet minuta pružio Edo Murić, koji je vjerovatno i najzaslužniji za prekid Igokeine serije od četiri uzastopna trijumfa, pa su "igosi" ostali na učinku od četiri pobjede i dva poraza.

Uz naravno Kendrika Perija (27 koševa) i Jaku Blažića, koji je uknjižio pet pogodaka manje.

Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić u produžetku je bjesnio na svoje igrače tokom minuta odmora, tražeći od njih da se trgnu, posebno u napadu, ali ni njegova "pedagogija" nije donijela bodove iz Ljubljane.

Bez obzira na evidentnu ljutnju, Bajić je nakon utakmice najprije sportski čestitao rivalima iako je svjestan da je uz malo sreće pobjeda mogla da pripadne i njegovoj ekipi.

"Iskrene čestitke ekipe Cedevite Olimpije na možda i na nezasluženoj pobjedi, poželio bih im puno sreće i zdravlja, kao i svima ostalima, da nas posluži i da ovo (pandemija korona virusa) već jednom prođe kako bismo mogli da igramo košarku kao i do sada", rekao je Bajić.

Prema njegovim riječima, nedostatak takmičarskih utakmica zbog odlaganja i dugačke pauze sigurno je doprinio neuspjehu.

"Osjetio sam večeras da nismo bili u ritmu u kojem sam očekivao. To što smo duži period bili bez utakmice sigurno je uticalo na našu igru, međutim, mogu da pohvalim moje momke, koji su bez obzira na sve ostavili srce na parketu".

Bajić je istakao da je bio svjestan snage Ljubljančana.

"Znali smo odakle nam prijeti opasnost odnosno od okosnica Cedevita Olimpije Perija i Blažića što su večeras i pokazali. Međutim, moram da istaknem jedan statistički podatak - jako je teško pobijediti domaću ekipu koja ubaci 17 trojki i to u postotku iznad 50 procenata. I na to sve, uspjeli smo da uvedemo meč u produžetak i loše odreagovali u dodatnih pet minuta", naglasio je trener "igosa".

Na kraju, poželio je samo da više ne bude nikakvih odlaganja mečeva.

"Mi se moramo okrenuti i gledati dalje uz nadu da se više ne događaju ove stvari oko odgađanja i da budemo u takmičarskom ritmu s obzirom da smo tim selektirali da igra dvije utakmice sedmično - u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona", zaključio je Bajić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC