Košarka

"Svaki drugi ishod ne bi bio pravedan!" Bajić zadovoljan viđenim protiv Mege: Zaustavili smo im glavne poluge

Autor Dragan Šutvić

"Igosi" su zabilježili desetu pobjedu u regionalnom takmičenju

Izvor: Promo/ABA liga/KK Mega/Ivica Veselinov

Košarkaši Igokee stigli su danas do jubilarne, desete pobjede u tekućoj sezoni ABA lige savladavši danas na gostovanju ekipu Mege Sokerbet rezultatom 84:86.

Bh. šampion je u ovom trenutku na trećoj poziciji regionalnog takmičenja uz učinak od deset pobjeda i tri poraza, a sada se privremeno okreće u takmičenju u FIBA Ligi šampiona, odnosno domaćem okršaju petog kola protiv Limoža (utorak, 18.30 časova).

"Ostvarili smo danas veliku pobjedu, čestitam momcima. Mega ove sezone igra zaista izvanredno, igrali smo protiv kvalitetne ekipe i sigurno je da zaslužuju ovako visoko mjesto na tabeli. Kažem to pogotovo ako se zna da su protiv pojedinih timova iz vrha tabele gubili mečeve 'na jednu loptu'", rekao je Bajić na početku današnje konferencije za novinare.

Bio je Bajić izuzetno zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala na ovom duelu.

"U velikoj mjeri smo ispoštovali ono što smo se dogovarali prije utakmice. Glavne igrače Mege, Simonovića i Petruševa, uspjeli smo da zaustavimo. Dobro smo kontrolisali defanzivni skok, a mislim da u prvom poluvremenu ekipa Mege nije imala nijedan skok u napadu. Na pauzi smo imali prednost od deset poena, ali protiv ekipa kao što je Mega nijednog trenutka ne smije da bude opuštanja. Sugerisao sam ekipi da ih uvedemo u igru pet na pet, kako im ne bismo dozvolili brzu igru u tranziciji. To nam je bio veliki problem, razigrao se Petrušev, strana pomoći nije reagovala kako treba, ali mislim da svaki drugi ishod ovog meča ne bi bio pravedan. Smatram da smo bili dobri od početka do kraja i da smo zasluženo trijumfovali."

Narednu utakmicu u ABA ligi Igokea igra sljedeće nedjelje (17.00) u Laktašima protiv Krke, koju su u prvom dijelu sezone u Novom Mjestu savladali razlikom od jednog poena (69:70).

ABA LIGA – 14. kolo

Subota:

Odgođeno:

Mornar – Zadar

Krka – Cedevita Olimpija

Crvena zvezda – Cibona

TABELA: Mornar 11-2, Mega 9-5, Igokea 10-3, Crvena zvezda 10-2, Partizan 7-7, Budućnost 9-2, Split 5-9, Cedevita Olimpija 7-3, Krka 5-7, FMP 4-9, Borac 4-8, Cibona 3-8, Zadar 2-7, Primorska 0-14*.

*NAPOMENA: Primorska je izbačena iz lige, a svi njeni mečevi biće registrovani rezultatom 20:0 za protivnika.