• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokeina osveta Megi: Atić upisao rekord karijere protiv "svog tima"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Edin Atić ubacio 28 poena svom bivšem klubu koji je u nekoliko navrata bio nadomak preokreta, ali su Marko Jošilo i Darko Talić pogađali u odlučujućim trenucima.

 ABA liga Mega - Igokea 84-86 Atić 28 poena Izvor: ABA liga j.t.d/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Igokea se ne šali!

Ekipa Dragan Bajića upisala je i desetu pobjedu u ABA ligi savladavši Megu u gostima rezultatom 84:86.

Još jednom ove sezone košarkaši Igokee ušli su u dramatičnu završnicu, ali i ovoga puta izašli su kao pobjednici i osvetili se tako Megi za prvi od samo tri poraza u sezoni.

Junak Igokee bio je Edin Atić koji je ubacio 28 poena svom bivšem klubu, od toga 20 u prvom poluvremenu, i tako postigao rekord karijere.

Velike zasluge pripadaju i Marku Jošilu i Darku Taliću koji su trojkama u odlučujućim trenucima spriječili preokret domaćih.

Zahvaljujući odlično raspoloženom Atiću Igokea je imala potpunu kontrolu u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 51:41, a onda poslije "plus 15“ u trećoj dionici dozvolila Megi da se potpuno vrati u igru.

Prišli su domaći na 64:62, a onda je Atić zakucavanjem kaznio izgubljenu loptu domaćih, a potom flouterom "odlijepio“ Igokeu na 68:62.

Bio je to međutim tek prvi pokušaj „kambeka“ Mege. Poslije lijepog produženog koraka i polaganja Petroševa stigla je na 68:66, da bi Jošilo uzvratio trojkom.

Poslije polaganja Simonovića Mega je bila još bliže – 71:70, ali ovog puta Talić je gasio nadu domaćih novom trojkom.

Posljednji nalet Mege koja nije dovoljno iskoristila prednost u reketu, nakon što su visoki igrači Igokee zaradili po četiri lične greške, viđen je u posljednja dva minuta.

Međutim, Džeki Karmajkl podijelio je lijepu „bananu“ na jednoj strani, a potom u sljedećem napadu u odsudnom trenutku pogodio za 83:77, pa tehnička za trenera Dragana Bajića kojom je "poništeno“ dodatno slobodno bacanje za Amerikanca nije mnogo uzdrmalo Aleksandrovčane.

Igokea je pogodila tri od četiri slobodna bacanja u preostalih 45 sekundi što joj je bilo dovoljno za trijumf 86:84 i povratak na pobjednički kolosjek poslije poraza od Mornara.


Mega: Jović, Mišković, Smit 16, Petrušev 27, Tepić 16, Kljajević 5, Momirov, Simonović 15, Jovičić 3, Cerovina, Matković2, Langović

Igokea: Vulić 2, Klemons 15, Atić 28, Jovanović 2, Jošilo 14, Talić 9, Ilić, Pot 2, Voler 6, Karmajkl 4, Fundić 4, Kondić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC