OGLASIO SE

U Zvezdi ljuti na pojedince: Nedopustivo je nevaspitano navijanje!

Autor Haris Krhalić

Nebojša Čović je imao šta da kaže poslije pobjede protiv Partizana u vječitom derbiju.

Izvor: B92/Screenshot

Prvi ovosezonski derbi je završen. Crvena zvezda je u punom "Pioniru" savladala Partizan (71:56).

Ekipa Dejana Radonjića je skoro cijeli meč diktirala tempo, kontrolisala ritam igre i na kraju slavila. Jedan od ključeva bila je defanzivna klinika crveno-bijelih.

Sve je bilo skoro savršeno, izuzev nekolicine pojedinaca sa tribina koji su ubacivali pojedine predmete na teren, ali i onih koji su vrijeđali Željka Obradovića.

O svemu tome je dan kasnije pričao Nebojša Čović. U Zvezdi su brzo reagovali na takve poteze pojedinaca, pa su smirivali strasti na tribinama.

"To smo se svi dogovorili, da zaustavljamo takve nemile scene i skandiranja. Atmosfera je bila sjajna, s tim da nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. Mada, to se vuče od one utakmice Zvezda - Fenerbahče, ali da zaboravimo, prošla voda", kaže Čović za "B92".

Ovako je izgledao derbi:

Gestikulacijama je sve smirio i Dejan Radonjić koji je danas pričao o tom potezu.

"Radonjić je reagovao, reagovali su i ostali i što se nas tiče, to nismo podržavali nikad, ni za igrača, ni za trenera, ni za porodice, što se desilo na Partizan - FMP, na šta je Željko reagovao gestikulacijama."

Potom je Čović pričao o ubačenim predmetima i to ga je iznerviralo.

"Bilo je ubacivanja predmeta na teren, čak i jednog tvrdog predmeta, ne znam ko je to i nadam se da ćemo da pronađemo tu osobu, ali moram da pitam - kakvu pamet imaš čovječe kada uzmeš čokanjčiš pa ga baciš na teren!? Takvo ponašanje je nedopustivo. Svi su očekivali da će navijači Zvezde da se ponašaju kao i pojedine grupe Partizanovih navijača. Preduzeli smo sve da se ne dogodi i nije se dogodilo."

Osvrnuo se na samu utakmicu i dešavanja na parketu.

"Mislim da je bila napravljena atmosfera previše naduvanog balona. Zvezda ima sistem koji je već 10 godina postavljen i u kontinuitetu to radimo, imali smo i promjene trenera. Radonjić je sad tu u drugom mandatu drugu sezonu. Koncipirali smo tim računajući da nas čekaju veliki izazovi u ABA ligi i u Evroligi, uz užasno naporan kalendar takmičenja. Imali smo mnogo više utakimca nego Partizan i to teških."

Pohvalio je crno-bijele i Željka Obradovića.

"Partizan će rasti i Željko će to oblikovati. Nije nam bilo opterećenje što je došao Željko, cijenimo ga po rezultatima u košarci i van košarke, imao sam priliku s njim da radim i u KS Jugoslavije, sjećate se i Olimpijskih igara 1996... Ali cijeli koncept Zvezde nije koncipiran tako da se plašimo bilo koga. Imamo jasnu strategiju - hrabrost i iskustvo. Imamo veliki broj igrača koji znaju i kvalitetni su, kao što i oni imaju igrače koji imaju znanje i kvalitet, ali bitno je da sve euforije nestanu", zaključio je Nebojša Čović.