LOŠ PROCENAT ŠUTA

Igokea m:tel propustila tri šanse u Zagrebu: OČAJNA SLOBODNA BACANJA koštala Aleksandrovčane protiv Cibone

Autor Bojan Jakovljević

Igokea m:tel poražena od posljednjeplasirane Cibone 77:76.

Izvor: ABA liga/Cibona/Marin Sušić

Nadali su se u Igokei m:tel da će nastaviti seriju protiv Cibone, ali ovog puta Zagrepčani su bili uspješniji. Čak devet promašenih slobodnih bacanja, odnosno ispod 70 odsto uspješnosti, imali su košarkaši Igokee m:tel na gostovanju u Zagrebu.

Na kraju je ovaj segment bio odlučujući, košarkaši Cibone slavili su 77:76, iako je tim Dragana Bajića, koji je u ovom meču nastupio znatno oslabljen, u finišu prvog poluvremena imao i 12 poena prednosti.

CIBONA 77:76 (13:18, 20:23, 23:15, 21:20)

Uprkos skraćenoj rotaciji (u Zagrebu otputovala samo devetorica košarkaša), "igosi" su pružili veoma dobru partiju u prve dvije četvrtine. Ipak, kada je bilo najvažnije, ostali su bez snage, ali i koncentracije.

Nezaustavljiv za domaći odbranu u prvom poluvremenu bio je Stefan Đorđević, koji je za 20 minuta ubacio 11 poena, te dodao četiri skoka koliko su imali i Marko Jošilo i Haris Delalić. Sa 17 skokova za poluvrijeme, naspram samo devet Cibone, Aleksandrovčani su ovim segmentom igre izdominirali i napravili lijepu razliku na pauzi.

Ipak, u nastavku se sve promijenilo. Veoma brzo istopila se prednost gostiju, viđena je rezultatska klackalica do kraja, u kojoj su se bolje snašli domaći, prije svega zbog očajne realizacije slobodnih bacanja rivala.

Izvor: ABA liga/Cibona/Marin Sušić

Dva minuta prije kraja Nikola Tanasković je pri rezultatu 71:70 imao priliku da sa "penala" vrati prednost na stranu Igokee, ali je promašio oba. Minut kasnije na liniji slobodnih bacanja našao se i Marko Jošilo, ali je imao polovičan učinak i još jednom je propala prilika da se uhvati egal.

Ponovo je Jošilo faluiran, sada šest desetinki prije kraja, pri rezultatu 77:75. Opet je pogodio samo jedno bacanje, pa je Cibona stigla do četvrte pobjede i bijega sa začelja tabele.

Istovremeno, umorni Aleksandrovčani upisali su šesti poraz i pali su ispod 50 odsto uspješnosti u dosadašnjih 11 kola.

Igokea m:tel na kraju je imala trojicu košarkaša sa po 15 poena (Đorđević, Tanasković i Brajant Kroford), dok je u pobjedničkom timu najefikasniji bio Blaž Mesiček sa 19 poena. Aleksandar Aranitović dodao je 16, a Filip Bundović 12 poena.

Narednog vikenda Bajićeve izabranike očekuje izuzetno težak meč. U Laktaše stiže Partizan, dok ih prije toga očekuje i domaći duel sa Bašakšehirom u FIBA Ligi šampiona (srijeda, 20 časova).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt