• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši više nisu neosvojiva tvrđava za Zadar! Kendrik Rej promašio trojku za produžetak Igokee m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee prvi put su poraženi od Zadra u Laktašima u susretu 10. kola ABA lige.

 Igokea - Zadar ABA liga 10. kolo Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

"Igosi" su dočekali ekipu iz Dalmacije s ciljem da zabilježe novu pobjedu u regionalnom takmičenju i nastave fantastičnu seriju s obzirom da Zadrani nisu nikad slavili u Laktašima.

Do večeras u okviru 10. kola regionalnog takmičenja.

IGOKEA - ZADAR 81:84 (16:16, 29:22, 13:25, 23:21)

Ključna je bila treća četvrtina koju su gosti iz Dalmacije dobili sa 12 razlike, Igokea je gubila i sedam razlike na 2.5 minuta prije kraja, ali se uspjela vratiti sjajnom serijom 7:0, ali su u samom finišu više živaca imali izabranici Danijela Jusupa i stigli do šeste pobjede i druge pozicije u ABA ligi.

Poslije uvodnih 5:0 domaćina, tim Danijela Jusupa se konsolidovao i do isteka prve četvrtine potpuno bio u "egalu" (16:16), da bi u drugom kvartalu, ponovo "igosi" vratili prednost zahvaljujući dalekometnoj paljbi.

Najprije je Antabija Voler pogodio trojku, potom i Kosta Kondić, a onda i Haris Delalić za plus sedam" Igokee (29:22).

Ipak, gosti su do samog finiša ponovo uspjeli da smanje zaostatak, ali je potom uslijedila serija Igokee prije odlaska na odmor (45:38).

Gosti su zaigrali mnogo bolje u nastavku i u trećem periodu potpuno preokrenuli igru i rezultat u svoju korist. Treća četvrtina završena je sa "plus 12" u korist Dalmatinaca, pa su "igosi" u odlučujućih 10 minuta ušli sa minusom od pet razlike.

Uz Drežnjaka, kod Zadrana su proradili i Antonio Jordano, te Karlo Žganec, ali probudio se i Kendrik Rej kod "igosa" pa odluka o pobjedniku nije pala tek do samog finiša meča u Laktašima.

Džuan Dejvis je povezao nekoliko koševa i odveo Zadar do "plus sedam" na dva i po minuta prije kraja, pa je Bajić bio primoran da pozove minut odmora.

Uslijedila je sjajna odbrana i serij od 7:0, pa je Igokea izjednačila (79:79) na 46 sekundi prije kraja za nevjericu Jusupa, koji je odmah reagovao tajm-autom.

Drežnjak je potom pogodio nevjerovatnu trojku, pa je domaćinu preostalo 19 sekundi da pokuša da napravi preokret.

Kendrik Rej je zatim fauliran i pogodio je oba bacanja (81:82), uzvratio je Jordano iz penala za novih "plus tri", a produžetak trojkom pokušao da izbori Rej, ali je lopta završila na obruču za prvi poraz od Zadra u Laktašima.

Inače, ovo je bio peti neuspjeh Aleksandrovčana ove sezone na Jadranu.

Najefikasniji u taboru hrvatskog tima prvo ime bili suAntonio Jordano sa 21 poenom i Dario Drežnjak sa košem manje, dok su kod "igosa" najbolju partiju pružili Nikola Tanasković (20), Kendrik Rej (16) i Haris Delalić (13).

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC