Košarka

Igokea m:tel preko Zadra do prvog mjesta! Jovanović: U prvom dijelu nismo bili pravi, u drugom smo uložili više energije

Autor Dragan Šutvić

Trener Aleksandrovčana prokomentarisao je utakmicu sa Zadranima.

Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaši Igokee m:tel kasnili su 16 poena za Zadrom (36:52) nakon dvije četvrtine, ali su u drugom poluvremenu uspjeli da meč uvedu u produžetak, a potom i trijumfuju, zahvaljujući sjajnoj roli Stefana Mudija.

Amerikanac je u dodatnih pet minuta postigao 13 poena i nakon nepotpune devete runde ABA lige smjestio Aleksandrovčane na prvo mjesto.

"Čestitam mojoj ekipi na pobjedi, bila je ovo bitna utakmica za nas. U najavi utakmice sam pričao koliko je ekipa Zadra kvalitetna, koliko igra atipično, koliko su nezgodan protivnik za sve, pa i za nas, posebno ako imaju dobro šutersko veče kao što su imali u prvom poluvremenu, kada su ubacili sedam trojki. Mi nismo u prvom poluvremenu bili pravi, nije bilo dovoljno energije. Nismo odigrali odbranu kako treba, mislili smo da napadom neke stvari treba da riješimo i imali smo taj minus od 15-16 poena na poluvremenu. Onda smo uložili puno više energije u drugom da bi se vratili, služio nas je i šut za tri poena, pogodili smo veliki broj trojki u drugom poluvremenu i produžetku, onda kad je to bilo važno i na kraju uspjeli da utakmicu okrenemo na našu stranu i pobijedimo. Imali smo težak raspored iza nas, ali moramo da budemo puno bolji", rekao je nakon utakmice trener Igokee m:tel Vladimir Jovanović.

Bio je ovo posljednji jadranski meč za Igokeu m:tel u novembru, a naredni je očekuje 2. decembra, ponovo u Laktašima, kada će odmjeriti snage sa Mornarom. Prije toga će pred svojom publikom u utorak (28. novembar) ugostiti Mursiju u četvrtom kolu FIBA Lige šampiona.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)