• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel iščupala produžetak protiv Zadra, a onda je uslijedio šou Stefana Mudija za "stotku"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako je trener "igosa" Vladimir Jovanović u najavi devetog kola ABA lige upozoravao da je Zadar atipična i sjajna ekipa, njegov tim je plesao na ivici poraza, ali je ipak iščupao pobjedu poslije produžetka!

 Igokea - Zadar ABA liga 9. kolo Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee m:tel zabilježili su sedmu pobjedu u regionalnom takmičenju za prvo mjesto na tabeli!

I to poslije produžetka, koji je izboren zahvaljujući trojci Marka Jeremića, a onda je Stefan Mudi svojom dalekometnom paljbom zatrpao koš dalmatinske ekipe za vrijedan trijujumf "igosa"

IGOKEA - ZADAR 100:94 (19:25, 17:27, 27:17, 20:14, 17:11)

Ipak, nije dobro počelo za Aleksandrovčane, koji nisu igrali na svom ovosezonskom nivou u prvom poluvremenu niti su po svoj prilici "čuli" upozorenja trenera Vladimira Jovanovića pred duel sa Zadranima.

Nisu imali rješenja košarkaši šampiona Bosne i Hercegovine za raspoloženi trio Dalmatinaca (Luka Božić, Dario Drežnjak, Marko Ramljak), koji je nemilice punio mrežicu "igosa" u prvom poluvremenu koje je okončana sa "minus 16" razlike (36:52).

Odličnom partijom u trećem periodu, Aleksandrovčani su zahvaljujući trojkama Stefana Mudija i Edina Atića uspjeli da naprave preokret i u potpunosti se vrate u utakmicu. Poveli su čak "igosi" sa četiri razlike, da bi Zadrani uspjeli da se "probde" u finišu treće četvrtine, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću gostiju od "plus šest".

I onda u četvrtom periodu uslijedila je "rovovska bitka" za svaki poen! U posljednji minut se ušlo sa prednošću Zadra od "plus tri" (80:83) i gosti su imali napad da riješe sve dileme.

Odbranio se domaćin, a onda je Jeremić iz desnog ugla pogodio trojku za izjednačenje (83:83).

Uslijedio je tajm-aut trenera Dalmatinaca Danijela Jusupa za posljednji napad: Odgovornost je preuzeo Luka Božić i šutirao trojku, koja je završila na obruču, pa se igrao produžetak (83:83)!

Potom je u dodatnih pet minuta uslijedio šou Stefana Mudija, koji je sa tri vezane trojke prelomio meč, ukupno 11 koševa u produžetku!

Amerikanac je bio najefikasniji sa 24 poena, Jeremić je ubacio 19, dok je Mario Nakić zabilježio tri pogotka manje. Kod gostiju iz Zadra, najbolji je bio Luka Božić sa dabl-dabl učinkom 28 koševa - 12 skokova uz šest asistencija, Drežnjak i Ramljak su postigli po 14 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC