• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel u Laktašima srušila lidera ABA lige! Aleksandrovčani na diobi prvog mjesta

Autor Dragan Šutvić

"Igosi" su u jednom od derbija osmog kola savladali Budućnost.

 aba liga igokea budućnost  Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Igokea m:tel deklasirala je, u jednom od derbija osmog kola ABA lige, Budućnost u Laktašima i izjednačila se sa crnogorskim predstavnikom na prvom mjestu!

IGOKEA M:TEL – BUDUĆNOST 88:74

(24:17, 22:18, 22:17, 20:22

Prvoplasirani tim regionalnog šampionata odigrao je loš meč, što se svakako odrazilo i na rezultat. Aleksandročani su od prvog sekunda bili u prednosti, pa su tako poslije pet minuta imali plus devet (11:4).

Nedugo potom ekipa Vladimira Jovanovića je prvi put na svojoj strani imala dvocifreno vođstvo (16:6), a dobru rolu u tim trenucima imao je Edin Atić, koji je tri puta iz isto toliko pokušaja bio precizan van linije od 6.75 metara.

Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Poenima bivšeg igrača KK Borac Banja Luka Nikole Tanaskovića, "igosi" su ubrzo došli do plus 12 (20:8), a najveća razlika domaćih u odnosu na Podgoričane iznosila je 13 poena, koliko je bilo u četiri navrata (30:17, 37:24, 42:29, 46:33).

Igokea m:tel bila je još silnija u drugom poluvremenu iako je crnogorski predstavnik u prvoj polovini trećeg kvartala minus u par navrata smanjio na samo šest poena. 

Bio je taj nalet Budućnosti kratkog daha – domaći su nakon 52:46 napravili seriju 10:0 i odmakli na plus 16, koliko je bilo i na kraju treće dionice (68:52), da bi u posljednjem kvartalu, predvođeni sjajnim Tanaskovićem koji je u tom periodu postigao deset poena, odmakli gostima na čak 26 pona (84:58) i četiri minuta prije kraja završili posao u ovom duelu.

Do kraja meča, "đetići" su iskoristili opuštanje Igokee m:tel koja je bila "opijena" visokim vođstvom, pa se u posljednjih 70 sekundi ušlo uz plus 12 za domaće (86:74).

Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Nakon ove ubjedljive pobjede, Igokea m:tel se poslije nepotpune osme runde nalazi na drugom mjestu, uz omjer od šest pobjeda i dva poraza, što je učinak i Budućnosti nakon večerašnjeg poraza.

Naredne takmičarske obaveze Igokeu m:tel očekuju sljedećeg petka (24. novembar), kada će u devetom kolu regionalnog takmičenja ugostiti Zadar, a potom će do kraja novembra (28. novembar) ugostiti Mursiju u četvrtom kolu FIBA Lige šampiona.

IGOKEA M:TEL: Kondić 2, Bošković, Atić 18, Delalić, Tanasković 24, Stanković 1, Nakić 7, Nikolić 6, Milosavljević 3, Marić 14, Jeremić 10, Mudi 3. Trener: Vladimir Jovanović.

BUDUĆNOST: Mihailović 2, Ilić, Megi 14, Ros 14, Slavković, Makundu 9, Grbović, Džons 13, Vilijams 6, Rajt 11, Popović, Pol 5. Trener: Vladimir Todorović.

ABA LIGA – 8. kolo

Subota:

Igokea m:tel – Budućnost 88:74

Borac – FMP (19.00)

Nedjelja:

Mega – Krka (12.00)

Ponedjeljak:

Cedevita Olimpija – Partizan (17.30)

Crvena zvezda – Mornar (20.00)

Odigrano u petak:

Split – Zadar 75:82

SC Derbi – Cibona 93:101



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC