• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA potvrdila: Igokea oštećena protiv Partizana – faul Ledeja bio NESPORTSKI!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Regionalna liga oglasila se o spornoj situaciji u finišu utakmice.

 ABA liga sudijska komisija faul Ledeja nesportski na meču Partizan Igokea Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Igokee napravili su u nedjelju veliko iznenađenje u sedmom kolu regionalne ABA lige pobjedom protiv Partizana 91:89 u Beogradu.

Ekipa Vladimira Jovanovića stigla je do pobjede nakon drame u finišu, a u kojem je viđen jedan sporni detalj.

Naime dvije minute i 20 sekundi prije kraja Zek Ledej je napravio žestok prekršaj nad Nikolom Tanaskovićem, koji je tokom utakmice sudijska trojka u sastavu Miloš Koljenšić, Josip Radojković i Luka Kardum okarakterisala kao običan faul.

Sudije su gledale ponovo snimak i ostale pri svojoj odluci, što je izazvalo burne proteste na klupi Igokee, ali i brojne komentare u javnosti.

Četiri dana nakon utakmice ABA liga potvrdila je svojim saopštenjem da je Igokea oštećena protiv Partizana, odnosno da su sudije napravile grešku.

"Sudijska komisija ABA lige objavljuje sljedeće saopštenje o situaciji sa utakmice 7. Kola ABA lige između Partizana i Igokee, koja se desila na 2:20 do kraja četvrte četvrtine, kada su sudije tokom utakmice, a potom i nakon gledanja video snimka dosudile ličnu grešku Zeku Ledeju, potvrđujući svoju odluku da je 'odbrambeni igrač pokušao da dođe do lopte'.

Ovo nije bila dobra odluka. Igraču Partizana sa brojem 2, Zeku Ledeju trebala je biti dosuđena nesportska lična u skladu sa pravilima košarkaške igre član 31.1.1. stav 2 „pretjeran, snažan kontakt igrača koji pokušava da dohvati loptu ili protivnika", navodi se u saopštenju Sudijske komisije ABA lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

I šta ćemo sad? Hoće li sudije biti kažnjene? Malo morgen. To su svi objektivni koji su gledali i vidjeli. Samo njih trojica, gle čuda nisu. Kako niko iz Partizana nije taj slučaj prokomentarisao? Pa da kažu, da oštećena je Igokea. Al dobro. Tjeraj dalje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC