Košarka

"Šta je sa tim? Ne zna se!" Pešić se oglasio pred meč za bronzu i otkrio šta ga brine

Autor Dragan Šutvić

Svetislav Pešić se oglasio pred meč sa Njemačkom za bronzu na Olimpijskim igrama.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija ide po bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Bila je blizu da šokira sve i da pobijedi Amerikance u polufinalu, ali je u završnici ostala "bez gasa", a tu su bile i neke sporne sudijske odluke o kojima se priča. Vrijeme ne može da se vrati, tako da "orlovi" gledaju samo naprijed.

Poručio je to i selektor Svetislav Pešić koji se oglasio pred okršaj sa Nijemcima koji je na programu u subotu od 11 sati.

"Prvo hoću da čestitam vaterpolistima plasman u finale. Srdačno ih pozdravljam i želim im sve najbolje u finalu. Što se nas tiče, mi moramo da zaliječimo ove rane od meča. Prvenstveno da se fizički vratimo u optimalno stanje kao što je bilo prije meča sa Amerikancima. Uz to imamo i te medicinske probleme koji nas prate", počeo je Pešić.

Šta se dešavalo poslije meča sa timom Stiva Kera?

"Ništa. Okrenuli smo se skroz narednom meču. Imali smo već sastanak sa igračima, imaćemo još jednu analizu večeras, pa rano ustajemo, meč se igra u 11 sati. Znamo ko nam je rival, respektujemo ih mnogo."

Nastavio je da priča o Nijemcima.

"Izvanredna su ekipa, igraju timsku košarku, borbeni su, ne odustaju. Pokazali su tokom prethodnih godina da su se razvili dosta. Imaju sjajan tim i izvanredne pojedince."

Plan igre je napravljen.

"Na nama je da pronađemo prava rješenja na obje strane terena. Nema mnogo vremena za neke detalje. Dobro ih poznajemo i moramo da mislimo na naš plan igre i to je ono što mene i moj stručni štab najviše okupira. Da pronađemo prave odluke i da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao i do sad."

Kakav je zdravstveni bilten?

"Ne zna se", zaključio je Pešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!