Košarka

Prioritet svih prioriteta Kingsa: Zadržati Bogdana Bogdanovića!

Autor Pavle Knežević

Mnogo se pričalo o budućnosti srpskog beka, ali izgleda da Sakramento planira na njemu da zasniva tim...

Izvor: Rich Pedroncelli/AP

Pisalo se zimus mnogo o statusu Bogdana Bogdanovića u Sakramentu. Ove godine postaje ograničeni slobodni igrač, interesovali su se drugi klubovi, pre svih Lejkersi, govorilo se i da će mu Kingsi ponuditi novi, veliki ugovor, a onda je sve stalo zbog virusa korona…

Iako se i dalje ne zna kada će se NBA nastaviti i u kom formatu, iz SAD ipak stižu vesti: prioritet svih prioriteta za Sakramento je zadržavanje Bogdanovića!

Kako naime javlja Athletic u svojoj kolumni na kome odgovara na pitanja navijača Kingsa, Srpski bek je glavna meta.

Jedno od pitanja bilo je "O čemu Kingsi razmišljaju pred dolazak leta?"

Novinar Džejson Džons odgovorio je da tačan plan zavisi od toga kako će se završiti trenutna sezona. Ako Sakramento propusti plej-of, dobiće "pik" na draftu, ali da menadžment ne želi da ponovo podmlađuje ekipu.

Jedino ako bi ih pogledala sreća, pa budu dobili jedan od prvih pet pikova, to bi bila odlična karta za menjanje.

"Jedini relativno neiskusan igrač u timu je Marvin Begli. Da li Kingsi žele još jednog igrača od 19 ili 20 godina u rotaciji. Ako može odmah da pomogne, naravno...Zadržavanje slobodnog igrača Bogdana Bogdanovića je prvi prioritet. Kingsi nameravaju da izjednače svaku ponudu bilo kog tima", piše Džons.

"Ako se završi posao sa Bogdanovićem, Kingsi će tražiti pomoć u defanzivi, pogotovo na poziciji krila. Tim nema velikih igrača na perimetru, tako da bi im dobro došao neko od oko 205 centimetara koji može da igra na obe krilne pozicije", napisao je novinar.

Izgleda da Bogdanović neće menjati sredinu, ali sačekajmo da vidimo prvo kada i u kom formatu će se ova sezona nastaviti pre nego što budemo počeli da razmišljamo o sledećoj.

Bogdanović je sezonu počeo na klupi, pa se izborio za mesto startera. U trenutku prekida imao je prosek od 14,5 poena, 3,2 skoka, 3,2 asistencije i 1,0 ukradenu loptu po meču.

Njegovo košarkaško umeće nije nikakva tajna, a u teškim vremenima su on i ostali iz Sakramenta pokazali koliko su veliki ljudi.