• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema NBA lige, ali plate "ležu" kao da se igra: 1. i 15. u mesecu

Autor Mladen Šolak

Košarkaši više od mesec dana nisu odigrali meč, ali su i dalje redovno isplaćivani.

 Nema NBA lige, ali plate "ležu" kao da se igra: 1. i 15. u mesecu Izvor: Guliver, Ronald Martinez/Getty Images North America

NBA liga obustavljena je 11. marta zbog korona virusa, a i posle mesec i više pauze tamošnjim timovima stigao je dopis rukovodstva lige - platite plate igračima.

Igrači u NBA ligi dobiće pun iznos plata sledećeg dana za isplatu, 15. aprila. Uplate će leći na njihov račun iako nijedna utakmica nije odigrana više od mesec dana - tačnije, od kada je utvrđeno da je centar Jute Rudi Gober pozitivno testiran na koronu.

Možda će vas zanimati

Predstavnici lige i udruženja igrača razgovarali su o ovoj temi tokom pandemije virusa, koji je veoma snažno pogodio i Ameriku, u kojoj je samo u poslednja 24 časa preminulo više od hiljadu ljudi, uz ukupno 15.878 smrtnih slučajeva.

Još nije poznato kako će izgledati nastavak sezone i kada će košarka opet doći na "dnevni red". Komesar lige Adam Silver rekao je ranije ove nedelje da nijedna konkretna odluka neće biti doneta do maja.

Za sada je 259 neodigranih utakmica "odloženo", a ne "otkazano". Da nije bilo opasnog virusa i potpunog zaustavljanja sporta, za osam dana bi počeo plej-of.

Kada su u pitanju plate igrača, američki portal "ESPN" objavio je da je većina tamošnjih košarkaša isplaćivana 1. i 15. u mesecu. Ostaje da se vidi da li će i narednih meseci dobijati novac iako ne igraju.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC