• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski vrhovni sud djelimično presudio u korist Majkla Džordana

Autor mondo.ba

Osmogodišnji pravni spor legendarnog Majkla Džordana i kineske kompanije sportske opreme Kveodan Sport, presuđen je djelimično u korist slavnog američkog košarkaša.

 Kineski vrhovni sud djelimično presudio u korist Majkla Džordana Izvor: Guliver, Streeter Lecka/Getty Images North America

Vrhovni sud Kine zabranio je kompaniji sportske opreme da koristi Džordanovo ime na kineskom jeziku (Kjao Dan), ali je dopustio da na logotipu i dalje stoji silueta legendarnog igrača Čikago Bulsa, prenose tamošnji mediji.

Posljednja presuda poništila je ranije presude protiv Džordana, koji je 2012. godine prvi pokrenuo pravni postupak protiv Kveodan Sporta.

Možda će vas zanimati

Logotip ove kompanije uključuje siluetu košarkaša, koja izgleda vrlo slično Džordanovom, svjetski poznatom logotipu "Džampmen". Sud je presudio da upotreba siluete nije prekršila prava na portretiranje, što znači da Kveodan Sport i dalje može da je koristi.

Kvedaon Sport registrovao je oko 200 žigova temeljenih na bivšoj NBA zvijezdi od svog osnivanja 2010. godine, uključujući kinesko ime Džordana i fonetsku verziju na engleskom.

Sud nije naveo koliko novca je zaraženo na temelju Džordanovog imena niti je odredio visinu obeštećenja.

Cijeli slučaj pojedini mediji smatraju i kao dio trgovinskog rata između Kine i SAD, koju je počeo američki predsjednik Donald Tramp. Pravila o zaštiti intelektualnog vlasništva biće uključena u svaki novi trgovinski ugovor.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC