• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan - Pipen - Rodman: Bili smo šampioni, a nismo pričali van terena!

Autor Mladen Šolak

Kontroverzni NBA šampion otkrio je još detalja o svom životu u Džordanovim Bulsima.

 Denis-Rodman-Majkl-Dzordan-Skoti-Pipen-nismo-pricali-van-terena Izvor: Guliver, Andy Lyons/Getty Images North America

Legendarni Denis Rodman (58) došao je u Čikago Bulse 1995. godine iz San Antonija kao dvostruki NBA šampion, ali uz nesumnjivi kvalitet donio je i svoje kaprice.

Verovatno najbolji skakač svih vremena počeo je u Teksasu da se čudno farba, da se ponaša ekcentrično i da izaziva pažnju koja nije imala veze sa parketom.

Međutim, Fil Džekson je "nanjušio" da je upravo Rodman ono što je potrebno njegovom timu i bio je u pravu. 

Možda će vas zanimati

"Kada se Majki vratio (iz penzije) i u dresu sa brojem '45' ubacio 55 poena protiv Niksa, znali su da im je potreban još jedan dio 'slagalice'. To sam bio ja. Bio sam u San Antoniju, hvala Bogu da sam ranije osvajao titule i trejdovali su me za Vila Pardjua. Za Vila Pardjua. Pomislio sam tada - mora da sam bio pravo sranje tamo", rekao je popularni "Crv" gostujući u podkastu "Pardon my take".

Kada je došao u tim, Fil Džekson mu je rekao da prvo ide da se izvini Skotiju Pipenu zbog neizmirenih računa koje su "vukli" još od perioda kada je Rodman igrao u šampionskim Pistonsima. Pomirili su se, ali nikad nisu bili pretjerano bliski van terena.

Zapravo, Rodman kaže da van terena nije pričao sa Džordanom i Pipenom.

"Zanimljivo je da kada sam došao u Bulse, Džordan, Pipen i ja uopšte nismo razgovarali. Pričali smo samo na terenu. Van terena uopšte nismo pričali. Kada je bilo loše, odlazili smo u svlačionicu ljuti, ne da bismo se svađali, već prosto ljuti jer nismo radili svoj posao", rekao je on.

Ipak, nalazili su način da se sporazumiju i okupe. Ponekad su tada i na zajedničkim večerama prolazili kroz čuveni Džeksonov "trougao"

"Kroz trougao smo prolazili u restoranima. Majkl je dolazio sa deset tjelohranitelja. Skoti je dolazio sa sedam, ja sa svojih pet-šest. I Majkl je sjedio u jednom ćošku stola, ja u drugom, Skoti u trećem. Oni su pričali, ja nisam govorio", otkrio je Rodman.

Izvor: Guliver, Jonathan Daniel/Getty Images North America

Jako bitan "šraf" šampionskih Bulsa odgovorio je i na važno pitanje - šta je najvažnije za dobrog skakača?

"Bilo mi je teško na početku da tako igram. Kao u se**u, kada je teško otkriti kako da zadovoljite ženu. Što se tiče skokova, mislim da je to teže od bilo čega. Morate gledati video snimke, morate gledati ljude, morate dati sve od sebe kada počne. Lako je postizati poene", rekao je Rodman gostujući u Podcastu "Pardon my take".

Šta je važnije za skokove - visina ili snaga?

"Mislim da je najvažniji balans. Igra se promijenila mnogo, to vidite. Sada vidite momke koji uhvate loptu ispod obruča, driblaju je do linije za tri poena i šutnu trojku. To je ludo. Danas je u tom smislu lakše uhvatiti skok, ne morate da se borite sa bilo kim. Samo uhvatite loptu".

U Bulsima je svoj posao radio fenomenalno i zato je završio karijeru kao petostruki NBA prvak.

"Nisam bio najviši na terenu. Skoti je bio malo viši od mene, Majkl je bio malo niži, ali sva trojica smo bili 'tu negdje' po visini. Svako je znao svoj zadatak. Majkl je pogađao, Skoti je bio kao Robin Betmenu, a ja sam bio tip koji je radio prljav posao. Uklapali smo se veoma dobro", rekao je Rodman.

Kao i Džordan, Rodman je otišao iz Čikaga 1998, a NBA karijeru je priveo kraju u Lejkersima (1999) i Dalasu (2000). Iako je i sa Pistonsima bio prvak, ipak je ostao najviše upamćen po onome što je uradio sa Bulsima, gdje je činio jedan od najboljih timova u istoriji košarke.

Za mnoge to i jeste najbolji tim koji je ikad igrao.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC