• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandemija uzima danak: Bornmut prodaje nosioce igre?

Autor mondo.ba

Menadžment engleskog premijerligaša poseže za drastičnijim mjerama

 Bornmut prodaje igrače koronavirus Izvor: Naomi Baker/Getty Images Europe

Pandemija koronavirusa čini svoje, brojni klubovi odlučuju se na smanjenja plata fudbalerima kako bi zadržali radna mjesta van igračkog sektora, a neki će, sa druge strane, posegnuti za još drastičnijim mjerama.

Konkretno, govorimo o engleskom premijerligašu Bornmutu, odnosno njegovom vlasniku, ruskom biznismenu Maksimu Deminu, koji je, prema pisanjima britanskih medija, odlučio da na predstojećoj transfer-pijaci, kad god ista zbog pandemije virusa Covid-19, stavi sve svoje ključne igrače kako bi ublažio posljedice krize koja će neminovno doći.

Možda će vas zanimati

Na transfer-listi će se, između ostalog, naći i najbolji strijelac ovog tima Kalum Vilson, koji je ove sezone postigao osam golova za "trešnjice". Vrlo izvjesno je da ista sudbina čeka i ofanzivnog vezistu Džošuu Kinga, koji je u takmičarskoj sezoni 19/20 poentirao četiri puta.

Svoje ime će na ovom papiru naći još neki igrači, poput bh. čuvara mreže Asmira Begovića  koji se nalazi na pozajmici u Milanu, a vidjećemo koliko će klub zaraditi od njihovih odlazaka, odnosno koliko će eventualni kupci moći da izdvoje.

U međuvremenu, trener Bornmuta Edi Hau postao je prvi trener u Premijer ligi koji je dobrovoljno pristao na smanjenje plate.

U trenutku prekida Premijer lige, Bornmut se nalazio na 18. mjestu, jednom od onih koje vodi u Čempionšip, uz 27 bodova, koliko imaju i Votford i Vest Hem, koji su ispred zbog bolje gol-razlike.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC