• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džejms sad ne viđa Džordanovog (i svog) trenera: Vežbam i igram se sa decom

Autor Mladen Šolak

Kako "The King" provodi vreme u doba korona virusa.

 Lebron-Dzejms-licni-trener-Majk-Mansjas-Majkl-Dzordan-porodica-igrice Izvor: Joe Robbins/Getty Images North America

Dok je i dalje neizvesno kada će, gde i kako biti nastavljena NBA sezona, Lebron Džejms trenira kod kuće, koristeći svoju dvoranu, svoju teretanu, stazu za trčanje, bazen...

NBA superstar koji je do pauze igrao MVP sezonu radi na sebi tako da bude spreman kada komesar NBA lige Adam Silver označi "restart".

Možda će vas zanimati

"Treniram tri ili četiri puta nedeljno. Samo održavam telo u najboljoj mogućoj formi. Trudim se da budem i psihološki spreman za nastavak, kada god to bude. Jasno je da smo sada svesni da je bezbednost svih Amerikanaca na prvom mestu, kao i ljudi širom sveta. Da sve ovo prvo iskontrolišemo, da bismo došli u situaciju da možemo da nastavimo sezonu", rekao je Džejms u petak, u razgovoru sa novinarima.

S obzirom na to da su uoči prekida sezone igrali protiv Bruklina, u kojem je niz igrača bio pozitivan na koronu, Lebron i saigrači morali su u dvonedeljnu izolaciju, u kojoj su im bili zabranjeni kontakti.

Džejms je poštovao propise, pa tih dana nije mogao ni da se vidi sa svojim ličnim trenerom, Majkom Mansijasom, koji je 2001. godine pomagao i Majklu Džordanu da se vrati košarci u Vašingtonu.

"Trenirao sam kod kuće. Nisam mogao da budem u kontaktu sa Majkom. Svi smo morali da budemo u dvonedeljnom karantinu zbog toga sa Netsima i svi smo iz izolacije izašli negativni na virus. Sada mi je dozvoljeno da radim sa Majkom, ali još nisam počeo. Još nismo "otvorili vrata" svoje kuće, ali uskoro ću opet biti sa njim. Trenirao sam sam, sa suprugom, sa decom, pa je ispalo baš kul".

Iako mu je teško dok ne igra, Džejms priznaje da uživa u danima sa najbližima.

"Budim se pre nego što odem na trening, vidim svoja dva sina i ćerku kako ovih dana prate školske lekcije na iPod-u. To je za pamćenje. Najteže mi je kada igram mečeve koji me odvoje od porodice. Kada sam daleko od svojih momaka i kada ne mogu da gledam njihove mečeve. Ili kada ne mogu da idem na recitacije svoje ćerke. Kada sam daleko od svoje supruge"

"Zato sada svaki dan koristim da budem u kući, da treniram sa sinom, da pijem čaj i bojim sa ćerkom, da budem sa suprugom svakodnevno. Svaki dan gledamo decu ili gledamo TV serije, igram igrice sa klincima, igram karte sa suprugom. Blagosloven sam što mogu da provodim sa njima 24 sata dnevno. Naravno, ne želim da ostanem ovde zauvek, vreme nikoga nije čekalo, ali veoma poštujem ovaj momenat. To je ispalo veoma lepo, iako mi veoma fali košarka", priznao je Džejms.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC