• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije mu do fudbala: Pobjeda protiv korone biće najvažnija ove sezone

Autor mondo.ba

Fudbaler PSŽ-a ne razmišlja previše o nastavku sezone.

 Pablo Sarabija fudbaler PSŽ-a Pobjeda protiv korone biće najvažnija ove sezone Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/ANGEL MARTINEZ

Krilni napadač Pari Sen-Žermena Pablo Sarabija izjavio je da će pobjeda protiv koronavirusa biti najvažnija u cijeloj sezoni.

Francuska Liga 1 prekinuta je 13. marta, a u trenutku kada je sve stalo PSŽ je imao 12 bodova prednosti ispred Olimpika iz Marselja, dok je u Ligi šampiona izboren plasman u četvrtfinale, prvi put od 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Ipak, Španac iz redova "svetaca" ne razmišlja previše o nastavku sezone, nego javno zdravlje stavlja ispred povratka na teren.

"Nisam zabrinut oko nastavka prvenstva. To nije stvar koja me brine. Prvenstveno mislim na svoju porodicu, a onda o svemu ostalom. Situacija je kritična i niko nije u stanju da procijeni da li će sezona biti nastavljena ili ne. Sada je potrebno da se svi fokusiramo na pandemiju, a pobjeda u borbi sa koronavirusom biće najvažniji trijumf ove sezone", rekao je Sarabija za AFP.

Prethodnih dana aktuelna je tema smanjenja plata u profesionalnom fudbalu, a igrači najvećih evropskih klubova, između ostalih u Barseloni, Real Madridu, Juventusu i Bajernu iz Minhena, već su pristali na "rezove".

Slične mjere planiraju se i u francuskim klubovima.

"Sve je u našim ruakama. Ako želimo da pomognemo, doniramo nešto, uradićemo to. Razgovaramo o tome, kapiteni se dogovaraju i ako je to način da pomognemo PSŽ-u i samoj državi, naravno da ćemo pokušatio da to učinimo", zaključio je Sarabija.

Prošle godine ovaj 27-godišnjak stigao je iz Sevilje u PSŽ i u debitantskoj sezoni u francuskom fudbalu već je ostvario zapažen učinak.

Računajući sva takmičenja, postigao je 14 golova, dok je u Ligi 1 zabilježio 21 nastup, uz četiri gola.

Najproduktivniji je bio u Kupu Francuske, gdje je upisao sedam golova na pet utakmica.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC