• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica se kockala, ali se pridružila Borcu: BiH sigurno ima dva predstavnika u trećem kolu Evropskog kupa!

Autor Dragan Šutvić

Tim Damira Doborca bio je na rubu eliminacije sa evropske scene, ali je uspio da sačuva prednost iz jučerašnjeg meča sa Odesom

 EHF Evropski kup Gračanica Odesa 26 30 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nije moglo bez drame!

Ekipa Gračanice juče je, trijumfom nad Odesom rezultatom 22:28, napravili značajan korak ka plasmanu u treće kolo EHF Evropskog kupa. Danas, u revanšu igranom takođe u Ukrajini, bh. predstavnik je mogao sve da prospe, ali na kraj, uz dosta sreće, odlazi u narednu fazu:

GRAČANICA – ODESA 26:30

Možda će vas zanimati

Dobro je Gračanica počela današnji meč, pogodivši prvih šest šuteva na meču, ali je nakon toga Odesa preuzela kontrolu nad utakmicom i već u prvom dijelu u nekoliko navrata stizala do prednosti od šest golova (8:14, 9:15, 10:16, 11:17), kojom je završen sinoćnji okršaj.

U 38. minutu ukrajinski tim je prvi put na današnjem duelu stigao do plus sedam (15:22), koliko je bilo i polovinom drugog poluvremena (16:23, 18:25), ali je, ipak, bh. ekipa smogla snage u finišu i od 20:26 desetak minuta prije kraja, stigne na 25:28 u 56. minutu i, praktično, ovjeri plasman u narednu fazu.

U sastavu Gračanice najefikasniji je sa sedam golova bio Nikola Perović, pet je postigao Dušan Živanov, a po četiri Adi Džinović i Halil Šahdanović.

Kod Ukrajinaca, Vadim Virič je postigao devet, a Ruslan Diakonu osam golova.

Ekipa Gračanice tako se pridružila banjalučkom Borac m:telu, koji takmičenje počinje od trećeg kola.

Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja će sljedećeg vikenda igrati revanš protiv Bukurešta, ali se, praktično, već sinoć oprostila od plasmana u narednu fazu, dok će četvrti predstavnik BiH, visočka Bosna, krajem naredne nedjelje odigrati dvije utakmice protiv Bese sa "Kosova".

GRAČANICA: Perović 7, Bosić, O. Mehmedović 1, Džinović 4, Hušić, Mehmedčehajić, Živanov 5, D. Mehmedović, Hadžihasanović, Dželilović 1, Musić, Šahdanović 4, Šuša, Ilić 1, Kadrić 1, Ćuzović 2. Trener: Damir Doborac.

ODESA: Sudavcov, Ivančenko 2, Leontijev, Samolevski 1, Didenko, Diakonu 8, Dranji, Buhakov, Kovalenko 3, Napadailo 4, Maloman 2, Nikoljuk, Virič 9, Marčenko, Mazur 1. Trener: Mikailo Ščukin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC