• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brojke ne lažu, Novak je daleko ispred Rafe i Rodžera! Brutalna statistika jasno pokazuje koliko je Srbin ispred svih!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Kada se uporede rezultati velike trojke, jasno je ko je tu najbolji!

 Brojke ne lažu, Novak je daleko ispred Rafe i Rodžera! Brutalna statistika jasno pokazuje Izvor: YouTube/lehunterpro/printscreen

Novak Đoković je šesti put završio godinu kao prvi teniser sveta i na najboljem je putu da obori rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Iako ima tri grend slema manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, čiste brojke pokazuju da je Đoković ubedljivo, ali ubedljivo najbolji teniser u deceniji na izmaku!

Možda će vas zanimati

Iako je svet prošle godine birao sve iz svašta iz decenije, znamo da je ova decenija počela 2011. i da se završava na kraju ove godine. E, u njoj je Srbin zabeležio čak 83 pobede nad rivalima iz prvih pet na ATP listi, dok su Nadal i Federer ZAJEDNO ostvarili 82! Španac ima 45 trijumfa, a Švajcarac 37.

Nije to sve, daleko od toga. Đoković je u tom periodu osvojio 16 grend slem titula, opet više nego njegova dva najveća rivala zajedno: Nadal je u istom periodu osvojio 11 grend slemova, a Federer četiri!

Idemo dalje, Đoković je osvojio 31 masters, da ne ponavljamo "više nego dva rivala zajedno", reći ćemo da ih je Nadal osvojio 17, a Federer 11. Kada su u pitanju pobede u "velikoj trojci", Srbin ih ima 43, Španac 21, a Švajcarac 18.

Đoković je osvojio mnogo više ATP bodova nego njegovi rivali, a proveo je i mnogo više vremena na prvom mestu – 301 nedelju, naspram 132 Nadala i 25 Federera.

Ovde imate još detalja, uključujući i vremena provedena na drugom i trećem mestu, broj godina koje su završili kao prvi, ukupan broj titula…

Iako će neko reći da je Federer bio dominantan u prethodnoj deceniji, to je tačno, ali je on stariji od obojice svojih rivala.

Kada je teniska decenija za nama, tu nema nikakve sumnje – Novak Đoković je daleko najbolji!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC