• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam godina od nesreće Mihaela Šumahera: 5 stvari koje znamo o njegovom sadašnjem stanju!

Autor Dragan Šutvić

Informacija za ovih sedam godina nije bilo mnogo, ali neke stvari su nam poznate.

 Sedam godina od nesreće Mihaela Šumahera na skijanu Izvor: YouTube/FORMULA 1

Prošlo je tačno sedam godina od nesrećnog 29. decembra 2013. godine, kada je Mihael Šumaher doživio tešku nezgodu na skijanju.

Od tada, više ništa nije isto u životu legendarnog vozača Formule 1.

Možda će vas zanimati

Njemački velikan i sedmostruki šampion "najbržeg karavana" otišao je na skijanje sa svojim tada 14-godišnjim sinom Mikom. Šumaher je skijao na nebezbjednoj stazi u Francuskoj, a nakon pada je glavom udario u kamen, doživjevši tešku povredu glave uprkos tome što je nosio kacigu.

Da nije bilo kacige, ljekari su tvrdili, Šumaher više ne bi bio živ.

Od tada je prošlo punih sedam godina i dalje ne znamo mnogo o stanju Šumahera. Njegov tada sin tinejdžer je sada odrasla osoba i Mik Šumaher će od 2021. biti vozač Formule 1.

Poslije indukovane kome u kojoj se stariji Šumaher nalazio, stvari se krenule na bolje, ali i dalje nije poznato koliko bi Šumaher mogao da se oporavi.

PORODICA SE NE OGLAŠAVA

I dalje se za sedam godina nije desilo da se porodica Mihaela Šumahera zvanično oglasila po pitanju njegovog zdravlja.

Njegova supruga Korina je do sada vješto uspijevala da sakrije što je više moguće detalja o stanju supruga, kako mediji i tabloidi ne bi previše "kopali" po životu teško povrijeđenog Šumahera.

ŠUMAHER NE GOVORI, ALI KOMUNICIRA

Ovo nije potvrdio niko iz porodice, već italijanski model Elizabeta Gregorači. Ona je bivša žena Flavija Brijatorea, bivšeg vlasnika Benetona, za koji je i Šumaher nekada vozio u Formuli 1. Elizabeta je u italijanskom Velikom bratu otkrila detalje koje ranije nismo imali prilike da čujemo.

"On ne govori. On komunicira očima i samo tri osobe mogu da odu da ga vide", rekla je Elizabeta.

ŠUMAHER MOŽE DA SJEDNE

Koliko je teško stanje Šumahera otkrio je neurolog Erih Riderer

"Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerovatno može i da sjedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga", rekao je ovaj doktor, ističući da vjeruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

ŠUMAHER PRATI SINA NA TV

Izvor: YouTube/Formula.Voyage/Printscreen

Nedavno je ohrabrujuće vijesti ljubiteljima Formule 1 poslao Žan Tod, prijatelj Nijemca i predsjednik FIA. On redovno posjećuje "Šumija" i medijima je otkrio da Mihael prati karijeru svog talentovanog sina Mika.

"Naravno da Mihael prati Mika. Mik će od sljedeće godine verovatno u Formulu 1, što će biti veliki izazov. Bili bismo oduševljeni da imamo novog Šumahera na najvišem nivou takmičenja", rekao je Tod, upitan prati li stariji Šumaher karijeru svog sina na televiziji.

LIJEČENJE KOŠTA ČITAVO BOGATSTVO

Letos se u medijima pojavila vijest o cijeni liječenja Šumahera koja svih ovih godina zahtijeva mnogo troškova. Priča se da je čak 15 ljudi uključeno u "Šumijevu" njegu, a njegova supruga Korina je potrošila ogromnu svotu novca na liječenje svog supruga.

Otkako je Šumaher teško povrijeđen u nezgodi na skijanju, njegova porodica je za oporavak izdvojila oko 40.000.000 dolara! Ipak, to je i dalje samo dio onoga što je legendarni Nijemac zaradio u životu.

Drži se Šumi!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC