• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bili smo u šoku, to su emocije koje koje i ne znaš da imaš: Đorđić poslij briljatnog trijumfa

Autor 000

Pala je silna Francuska, igrač priznaje da je posle bio "prazan kao balon"

 Petar Đorđić poslije Srbija - Francuska - Emocije za koje nisam ni znao da imam Izvor: MN PRESS

Srpski rukometaši su fenomenalno počeli 2021. godinu, fantastičnom pobjedom nad velikim favoritom Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022.

Bio je to debi selektora Tonija Đerone i prva pobjeda nad "trikolorima" poslije više od 20 godina. Trijumf je oduševio naciju, ali je možda pomalo i iznenadio i same reprezentativce, što priznaje povratnik među "orlove" Petar Đorđić.

Možda će vas zanimati

Lijevi bek Benfike vratio se u nacionalni tim poslije više od dve godine, a povratak nije mogao biti bolji od tog trijumfa, 27:24.

"Poslije utakmice bio sam u blagom šoku, ne samo ja, već i većina mojih saigrača. Poslije samo osam dana rada sa novim selektorom, uz par igrača koji su se vratili u nacionalni tim, uspjeli smo da pokažemo novo lice, da stvorimo novu hemiju, da se borimo jedni za druge bez ikakve negativne misli. Stajali smo kao tim, borili se, iznenadili Francuze. Ni oni nisu očekivali da smo sposobni tako da odigramo. Pokazali smo pravo lice kakvo bi trebalo da imamo stalno, od Zrenjanina pa na dalje!", rekao je Đorđić za sajt RSS.

Velika pobjeda iziskuje, između ostalog, i mnogo energije i mnogo emocija. Igrači se nadaju da će moći da nastavljaju da raduju naciju.

"Poslije utakmice sam bio prazan kao balon. To su emocije za koje ne znaš ni da ih imaš u sebi", priča sjajni bek.

"Reprezentacija je nešto posebno, klub je klub. Za državu se igra srcem, drago mi je da sve funkcioniše, da imamo atmosferu, da se radi, da je svako pun želje, da se vidi koncept igre. Čovjek, kada god dođe u reprezentaciju, nada se najboljem, jer inače ne bi ni dolazio. Čak i da nismo pobijedili, a da smo vidjeli da možemo da se držimo, samo zbog tog pristupa, energije i 'vajba', mnogo bismo dobili. A kamoli da pobijediš jednu Francusku pravim pristupom i disciplinom. Ovo je udžbenik za svakog igrača kako treba. Po meni su Francuzi i dalje individualno najbolji na svijetu", kaže Đorđić.

On kaže da je Đerona bio oduševljen poslije meča.

"Vjerovatno ni on nije očekivao", priznaje Đorđić.

"Oni su takvi, ne raduju se pretjerano. Ponosan je bio na nas i igrače. Korak po korak. Imali smo video, trenirali jako, sada svi imamo u glavi da možemo kada se dobro spremimo, kada imamo taktičku analizu svaki dan, kada se svaki igrač sprema individualno, ne samo timski, da to daje rezultate. Idemo dalje", rekao je on.

Francuzi će u revanšu u Kreteju tražiti osvetu...

"Sigurno nisu očekivali poraz. Mislili su da može biti teška utakmica. Šta god ljudi mislili o srpskoj reprezentaciji, uvijek su protivnici poštovali jer znaju da imamo jako dobre individualce i da može da krene po zlu ako ne igraju 100 odsto. Sada imaju pojačanu dozu respekta, vidjeli su da kada igramo kako treba ne mogu da se opuste. Probali su da se vrate u drugom poluvremenu, ali protivnik je bio u pozitivnom transu, ne ide baš tako", priča Đorđić.

Navijači su, naravno, skloni da polete, ali ni igrači nisu mnogo daleko od takvog mentaliteta, na šta upozorava i sam reprezentativac.

"Tek smo jednu utakmicu pobijedili. Najgore bi bilo da se opustiš, to bi bila najveća greška za jednog sportistu. Moramo da radimo dalje, da verujemo u nas, u sistem, da se borimo, pa ćemo videti. Kao što u Zrenjaninu nisam očekivao pobjedu ili poraz već da se pridržavamo zadataka i borimo. Kada na kraju kažemo sve smo dali od sebe, sve smo ispoštovali, pa šta Bog da. Sada idemo tako u Kretej i vidjećemo kako će biti", jasan je Đorđić.

Meč u Kretej igra se u subotu od 19 časova.

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC