• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englez zbog Novaka postrojio i prozvao kolege: Đoković hoće nesebično da pomogne, a vi histerišete, vrhunac ironije

Autor Dragan Šutvić

Ima i onih koji razmišljaju svojom glavom i u stanju su da vide činjenice

 Englez zbog Novaka postrojio i prozvao kolege: Đoković hoće nesebično da pomogne, a vi histerišete, vrhunac ironije Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Stvarno može (i mora) drugačije! Poslije salvi uvreda sa svih strana, histeričnih, komičnih i paranoidnih napada na Novaka Đokovića, stigao je glas razuma iz Londona.

Jedna od najuglednijih svjetskih publikacija, londonski Tajms objavio je kolumnu Metjua Sajeda, koji sasvim racionalno pristupa ovom fenomenu "razapinjanja" najboljeg tenisera svijeta. Autor se opravdano na trenutke podsijaeva svojim kolegama iz drugih medija.

Možda će vas zanimati

Kolumna pod naslovom "Novak Đoković nije uobraženko, htio je da pomogne svojim kolegama igračima" počela je činjenicom da Novak Đoković ima veliku prednost u odnosu na većinu ostalih igrača, jer ima bolje uslove za trening. To je zato što je jedan broj njih "imao nesreću" da doputuje čarter letovima na kojima je bilo zaraženih. Razumljivo, vlasti su ih smestile u karantin, ali oni su u velikom zaostatku što se tiče pripreme, do te mjere da to čak dovodi u pitanje integritet takmičenja.

Izvor: Printscreen/thetimes.co.uk

"Novak Đoković je želio da se to ispravi, pitao je australijske vlasti da li je moguće da se olakšaju zabrane za ovu grupu, bez rizika da se virus proširi. Nakon što se savjetovao sa naučnicima, Novak je predložio da ti igrači budu u privatnim kućama sa teniskim terenima. Čini mi se da je imao pravo da uputi takve zahtjeve, kao što je i vlast Australije imala pravo da ih odbije", piše Sajed.

Ali…

"Reakcija je bila izuzetna. Bivši australijski teniser Sem Grot opisao je Đokovića kao sebičnog. Nik Kirjos, taj bastion racionalnosti, opisao je Đokovića kao uobraženu gluperdu. Ovo je više nego nefer. Novak ove zahtjeve nije uputio za sebe i u svoje ime, već u ime igrača čiji je on lider kao vođa PTPA (Asocijacije profesionalnih tenisera). Nikakvu korist on neće imati od olakšavanja tih restrikcija. U krajnjem slučaju, ako se ograničenja olakšaju, njegovi protivnici će se bolje spremiti i tako mu smanjiti šanse da ove godine slavi.

Ono što se čini izvjesnim je da se buka protiv Novaka opet javlja u nepoželjnim situacijama.

Novak možda i jeste daleko od savršenstva. Slažem se sa kritikama za Adrija tur, sa kritikama za komentare o vakcini i što nije nosio masku. Ali, u isto vrijeme, niko ne podsjeća da je izbačen sa US Opena jer je slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju", piše Sajed.

Serbian tennis player Novak Djokovic arrives before heading straight to quarantine for two weeks isolation ahead of their Australian Open warm up matches in Adelaide on January 14, 2021.,Image: 583339063, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izvor: Profimedia

I onda prelazi na suštinu:

"Mnogi od ovih komentara su histerični. Bjesnili su i kad je Novak, kao predsjednik sindikata igrača, tražio bolju raspodjelu novca sa najvećih turnira. U NBA trenutno igrači primaju 50 odsto novca od takmičenja, kao i u Premijer ligi. Nasuprot njima, teniseri sa grend slemova dobijaju od 14 do 16 odsto prihoda, što je manje nego u bilo kom sportu.

Novak se bori za svoju stranu. Govorilo se da je pohlepan, da je 'narcisoidan', jer - kako je moguće da tako bogat čovjek traži načine da napuni džepove još više? Naravno, čim pogledate te zahtjeve, postaće vam jasno da njegov cilj nije da se obogati, već da obezbijedi više novca za tenisere koji igraju Čelendžere i druge turnire na kojima nastupaju igrači ispod 150. mjesta na ATP. To je sasvim razuman zahtjev, ali se on ne čuje zbog generičkog negodovanja", napisao je Sajed.

Na kraju, kolumnista je poentirao sa onim sasvim nebitnim igračem koji djeluje kao da pažnju traži samo pljuvanjem Novaka.

"Možda bi trebalo da završim sa Nikom Kirjosom. To je igrač koji je serijski brukao ovaj sport, ali koji nikad nije pokazao zrelost da se izvini. Vrhunac je ironije kada Nik Kirjos nekoga naziva glupakom", piše u kolumni.

Šta drugo reći, osim: svaka čast.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC