• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo od Kirjosa niko nije očekivao, konačno objavio zašto napada Novaka! Đoković je teniski Lebron, ali...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Australijanac je kritikovao Đokovića, ali na drugačiji način od onoga na šta smo navikli.

 Australijanac je kritikovao Đokovića, ali na drugačiji način od onoga na šta smo navikli. Izvor: Profimedia, Profimedia/Xinhua

Nik Kirjos je izgleda prestao da laže i sebe, pošto je priznao javno da sada služi kao "moralni sudija" u kritici Novaka Đokovića, u čemu nije jedini. Tenis se, naravno, i ne pominje.

Možda će vas zanimati

Nekad mlada nada svetskog tenisa, sada 47. igrač na ATP listi, nalazi se u medijima samo kada proziva ostale, posebno Novaka, koga je nedavno nazvao "uobraženkom", kada je Srbin pisao organizatorima Australijan opena u pokušaju da pomogne slabije rangiranim teniserima.

Po ko zna koji put Australijanac se dotakao Novaka, ali mu je sada bar priznao tenisku večinu. Ali, je morao da istakne da to radi "zbog svog morala", a ne da bi dobio medijsku pažnju.

"Đoković je jedan od lidera našeg sporta. Tehnički, on je naš Lebron Džejms, u smislu da daje primer svim ostalim teniserima. Kada je radio neke od stvari koje je radio tokom globalne pandemije, prosto im tada nije bilo vreme", rekao je Kirjos za CNN.

On je više puta vređao Novaka, počev od zlosrećnog Adrija tura, pa sve do ovog meseca, kada je Srbin probao da se založi za igrače koji su se nenadano našli u ultrastrogom karantinu. Tada je za Novaka rekao da je "tool", što je na engleskom žargonski izraz za nekoga ko je jako uobražen i ko traži mnogo više pažnje nego što zaslužuje.

Iako je to uvredljiv termin, Kirjos ne vidi ništa loše u vređanju, već pokušava da ga racionalizuje.

"Znam da svako greši, a neki od nas nekad stvarno skrenu s puta, ali mislim da moramo da vodimo računa o odgovornosti jedni drugih. Mi smo kolege na kraju krajeva, takmičimo se jedan protiv drugog, igramo isti sport. A realno niko nije pričao o odgovornosti Novaka Đokovića. Ne radim ja ovakve stvari zbog pažnje medija, to su moral i vaspitanje uz koje sam odrastao i samo sam pokušavao da dam svoj doprinos", rekao je Kirjos.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC