• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vidjećemo kad počne sezona ko je kakav posao napravio": Veselin Vujović poslije prvog poraza na klupi Borca m:tel

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener rukometaša Borca m:tel Veselin Vujović djelimično je bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika protiv Konjuha u Živinicama, ali samo u prvom poluvremenu.

 Konjuh - Borac m:tel 30:28, izjava Veselin Vujović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac m:tel poražen je u prvoj pripremnoj utakmici za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Bolji od crveno-plavih bio je tradicionalno neugodni Konjuh - 30:28 (14:14).

Iako rezultat u ovakvim mečevima nije prioritet, strateg Banjalučana Veselin Vujović je u izjavi za naš portal najprije podsjetio da je Borac m:tel u Živinicama igrao dosta oslabljen.

Možda će vas zanimati

"Dosta nam remeti rad i sve ovo što hoćemo nedostatak golmana kakav je (Bojan) Ljubišić, znate i sami da je povrijeđen, poslije nam se povrijedio Marko Lukić, koji je bio jedan od naših najboljih igrača, povrijedio je Ahilovu tetivu, kapiten Đorđe Ćelić je bio van stroja zbog povrede zadnje lože, kao ni Goran Trkulja, koji nisu ni putovali u Živinice", rekao je Vujović, a potom i kratko analizirao meč.

"Jako dobro smo otvorili utakmicu, prvenstveno trkački, prvo poluvrijeme je bilo zadovoljavajuće. Putovalo je 18 igrača i logično je bilo da šansu pružim svima i nekim igračima koji su imali manju minutažu, ili čak uopšte nisu igrali u prvom dijelu sezone. Tu je pao ritam i kvalitet igre, naravno time ne želim da umanjim rezultat Konjuha, koji je u ovom trenutku puno bolje stajao trkački i u boljoj formi. To sam i rekao kolegi iz Živinica (Jasenko Omerefendić) da mu je ekipa nekako prerano sazrela jer ima još tri sedmice do početka lige. Ali, dobro, vidjećemo kad počne sezona ko je kakav posao napravio".

Prema njegovim riječima, postoje neke stvari u dvoboju s Konjuhom s kojima je zadovoljan i one s kojima baš i nije.

"U prvom poluvremenu bila je dobra odbrana i taj da kažem trkački dio što je rezultiralo s nekoliko lakih golova, dok smo u drugom dijelu pali u ritmu, čak je povratak u odbranu bio element koji me je zabrinuo. Primili smo nekoliko golova iz čiste golmanske kontre jer se nismo vratili. To teoretski ne bi trebalo ni da se trenira, to je obaveza svakog igrača da se poslije izgubljene lopte vrati nazad. To bi trebalo da je urođeno, ali dobro, obratićemo pažnju i na te stvari jer ovo je bila samo pripremna utakmica".

Vujović je dodao i da je prvobitni plan putovanja u Srbiju potpuno otpao.

"Na žalost ništa od toga, predug je put da idemo samo da odigramo jednu utakmicu protiv Metaloplastike. Pokušali smo da dogovorimo sa Partizanom, sa Crvenom zvezdom i drugim klubovima, ali njima već u subotu počinje prvenstvo, pa se nisu usudili da igraju, zbog čega smo i odustali od te ideje. Igraćemo samo ovdje u BiH sa premijerligašima".

A ubzro će i prva takmičarska utakmica u okviru osmine finala EHF Evropskog kupa protiv slovenačkog Gorenja.

"Malo se plašim tog prvog meča u Velenju. Oni sutra počinju sezonu i igraju sa Koprom, a do našeg susreta odigraće nekoliko takmičarskih mečeva. Pored toga, imali su i dosta prijateljskih. Zato se plašim da u tom dijelu ne budu u prednosti, ali ne treba tražiti opravdanja već igrati muški, pa ćemo da vidimo šta će da bude", zaključio je legendarni Vuja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC