• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amel Tuka sutra otvara novu sezonu: Ne znam da li ću ići na dvoransko EP, Olimpijske igre su najvažnije!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji bh. atletičar takmičenje u novoj sezoni počinje u Padovi

 Amel Tuka sezona 2021 početak Padova Izvor: MN Press/Marko Metlas

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, sutrašnjim nastupom u Padovi počinje novu sezonu.

Tuka ističe da nestrpljivo očekuje početak takmičenja u dvorani i da je srećan što je planirano da sve trke u ovom periodu budu održane, kao i Evropsko dvoransko prvenstvo u Poljskoj.

Možda će vas zanimati

U prvoj trci sezone takmičiće se na 400 metara u Padovi gdje skoro svake godine otvara zimsku sezonu, a potom 3. februara u Ostravi trči prvu trku na 800 metara.

"Ove trke će zaista biti iz punog treninga jer sam trenirao naporno sve vrijeme i tek sada počinje lagano opuštanje i pripreme za velike i brze trke. Iskreno, ne očekujem ništa posebno od prvih trka dok se sve kockice ne poslože, ali već od sredine februara očekujem jako dobre rezultate u dvorani poslije kojih ćemo trener i ja odlučiti da li ću ići na EP", izjavio je Tuka.

Dodao je da mu je trener već rekao da će na osnovu rezultata odlučiti da li treba da ide na EP, s obzirom na to da, kako kaže, nije ljubitelj trka u dvorani i da se mora čuvati za ljetni dio sezone, prvenstveno Olimpijske igre.

Izvor: MONDO/Amel Tuka

"Volim se takmičiti i davati svoj maksimum, ali ljetni dio sezone mi je najvažniji jer slijede Olimpijske igre tako da moram biti oprezan i čuvati se", dodao je Tuka.

Ističe da se osjeća dobro, da je odlično trenirao tokom bazičnih priprema te da nikad nije bio u boljoj formi u ovom periodu.

"Pun sam motiva, dodatne energije, želje za još većim dokazivanjem. Znam da me očekuje veliki posao ove godine gdje moram opravdati mnoge stvari i ponovo se popeti na tu ljestvicu koju sam sam postavio. Znam da to mogu, da mogu biti još bolji. Jedva čekam da krenu takmičenja, da sve prođe kako treba i da nemamo nikakvih posljedica i ne sumnjam u dobre rezultate ove godine", rekao je svjetski vicešampion na 800 metara.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC