• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vašington Post" Novaku nameštao doping aferu, a sad hvali Jokića: Kakve reči za Srbina, već ga krunišu u MVP-a!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Majstor!", navodi se u tekstu najpoznatijeg svetskog lista.

 nikola-jokic-vasington-post-mvp-kandidat-nba-liga Izvor: Profimedia/STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/2006121137

Američki list "Vašington post" nikada nije bio blagonaklon prema srpskim sportistima, pa se i dalje pamti sraman tekst u kom su Novaka Đokovića uporedili sa Lensom Armstrongom, dodajući da su njihovi stavovi o dopingu identični.

Možda će vas zanimati

Ipak, na partije Nikole Jokića nisu mogli da ostanu imuni, pa je fantastični centar iz Sombora dobio pohvale zbog fantastičnih partija ove sezone u NBA.

Jokić obara rekorde na svakodnevnom nivou, teško je i pobrojati sve njegove uspehe, pa je tako dvaput uzastopno proglašen za igrača nedelje Zapadne konferencije, dok se navijači nadaju da je to korak ka i najvećem mogućem priznanju - MVP tituli.

Do toga je ostalo još mnogo, ali dobra vest za Jokića je i da su renomirani američki mediji počeli da primećuju njegove sjajne igre.

Američki novinar Ben Goliver je analizirao kandidate za MVP nagradu, a posebnoje isticao Jokića za koga kaže da je zaslužio trenutno vodeće mesto po sledećim kriterijumima: raznolikost, uloga, uticaj, individualna statistika i timski uspeh.

"Majstor!", stoji u tekstu koji je potpisao Ben Goliver.

"To je najbolja reč koja opisuje Jokića koji je stavio znak uzvika na svoj senzacionalni start sezone utakmicom u kojoj je dao 47 poena protiv Jute i tako joj je prekinuo niz od 11 pobeda. Jokić igra toliko centralnu ulogu za Nagetse - i to radi na tako visokom nivou - tako da se često čini da su na terenu dvojica Jokića u isto vreme", dodaje se u komentaru.

Izvor: Youtube/Denver Nuggets/Printscreen

"U jednom momentu prenosi loptu u napad i inicira akciju. U sledećem, ide na post i povlači sa sobom trojicu ili četvorticu defanzivaca što ostavlja njegove saigrače otvorene na šutu".

Autor teksta podseća na Jokićevu statistiku - 26,8 poena, 11,8 skokova i 8,6 asistencija po meču - dodajući da bi mogao da obori i rekord čuvenog Vilta Čemberlejna po broju asistencija među centrima, a sve to dok je nekonvencijalno građen.

"Jokić orkestrira, eksploatiše 'mis mečeve' i čita odbranu tako efektivno poput Lebrona Džejmsa ili Krisa Pola dok je bio na vrhuncu", navode u "Vašington postu" i zaključuju:

"Njegova najveća slabost u poteri za titulu MVP-a NBA lige je to što se on ne zamara sa tim stvarima vezanim za individualni učinak, iako su on i Džoel Embid na putu da dobiju prve glasove za 1. mesto još od Dvajta Hauarda 2011. godine, kada se gledaju centri".

"Vašington post" navodi da su mu rivali za MVP titulu Džejms, Durent, Lenard, Džordž i Adetokunbo.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC