• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambicije se više ne skrivaju: ŽRK Borac želi sva tri trofeja!

Autor Dragan Šutvić

Primarni cilj je povratak titule u grad na Vrbasu

 ŽRK Borac pres februar 2021 želja tri trofeja Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometašice Borca "pucaju" na sva tri trofeja – stav je sa danas održane konferencije za novinare!

"Osice" su prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završile na drugom mjestu, uz bod manje od prvoplasirane Krivaje, sa kojom će 20. februara igrati u Boriku, za povratak na vrh, a želja je i osvajanje oba Kupa, kako Republike Srpske tako i BiH.

Možda će vas zanimati

"Na premijerligaškoj tabeli smo drugi, a do posljednjeg kola, odnosno do međusobnog okršaja Gruda i Krivaje, bili smo i na prvom mjestu. Ne krijemo da su nam aspiracije i dalje visoke i da idemo na trostruku krunu ove godine. To sam najavljivao i na početku godine, većina poznavalaca rukometnih prilika bila je sumnjičava, ali kako je vrijeme odmicalo i kako su se utakmice odigravale, dobijao sam i pozive 'nevjernih Toma' koji su bili oduševljeni našom igrom i ponašanjem kluba", rekao je Darko Savić, direktor kluba.

Dobre rezultate, ističe Savić, bilježe i mlađe selekcije.

"U Prvoj m:tel ligi Republike Srpske, ekipa sastavljena isključivo od kadetkinja ostvarila je odličan rezultat i zauzela treće mjesto. Bilo je povreda, bolesti, ekipa je jedno vrijeme bila i u izolaciji, ali je ostvaren visok plasman i mislim da ćemo do kraja sezone i to popraviti i da ćemo sigurno izbiti na drugo mjesto, iza neprikosnovene Dubice. Takođe, i škola rukometa daje rezultate. Takmičimo se u Omladinskoj ligi Republike Srpske u četiri starosne kategorije – 2002, 2004, 2006. i 2008. godištu. U posljednja dva smo treći u regiji Banja Luka – Prijedor i sigurno ćemo se kvalifikovati za završnicu, dok smo u prve dvije već izborili završnicu, a sigurno ćemo u jednom od godišta biti i domaćini."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prvo kolo Kupa BiH Banjalučanke će "preskočiti".

"U osmini finala je planirano da igramo sa Hrasnicom, ali smo jutros dobili vijest da su oni odustali od igranja u ovom takmičenju, tako da ćemo u tom prvom kolu biti slobodni, te čekamo rivala za četvrtfinale. Prvi cilj nam je plasman na fajnal-for, gdje bismo mi izrazili želju da tu manifestaciju i organizujemo."

"Neka bude duplo rukometno slavlje 20. februara!"

Borac će protiv Krivaje igrati u ranijem terminu, od 14 časova, obzirom da rukometaši Borac m:tela istog dana (18.00) igraju protiv Gorenja u revanšu osmine finala Evropskog kupa. "Neka tog dana bude duplo slavlje", poručio je Savić.

Dotakao se prvi operativac kluba i igračkog kadra.

"Branka Majstorović je napustila klub iz privatnih razloga, dok se Božana Ćutković još nije vratila na treninge. Upisala je policijsku akademiju, a zbog pandemije ih ne puštaju vani, ali se nadamo da će se to brzo promijeniti. Imali smo do sada dobru saradnju sa MUP-om RS i Centrom za obuku kadrova i oni su nam obećali da će Božanu, koja je dobar učenik i čovjek te našeg kapitena, pustiti da trenira i da se takmiči u ovoj polusezoni. Prije desetak dana nam se povrijedila desno krilo Ivana Sikimić. Mislili smo da je povreda teže prirode, ali nakon svih pretraga neće biti potrebna operacija. Sreća je da smo nekoliko dana prije tog nesrećnog slučaja bili u pregovorima sa sada našom novom igračicom Anom Vrančićem, sve su se stvari poklopile i Ana je prihvatila naš poziv da ovu polusezonu odigra za Borac. Nadam se da ćemo zajedno doći do cilja, a to je uzimanje svih trofeja."

U posljednje tri godine se, ističe Savić, mnogo uradilo i kad je u pitanju finansijska situacija.

"Stabilizovali smo klub u potpunosti, nema dugovanja, isplaćujemo stipendije i sve rashode svakog desetog u mjesecu, uz veliki napor kompletnog rukovodstva. Nadam se da će u budućnosti, sa povratkom na lidersku poziciju, postojati i veća pažnja Grada i firmi koje prate sport. Znamo svi, naravno, da je korona napravila probleme i firmama koje prate i nas, dosta ugovora nije realizovano do kraja, a neki nisu nikako. Nismo mogli tu mnogo da utičemo, ali što smo obećali svima, to smo i ispunili. Ovu sezonu ćemo nekako završiti, ali kako i šta za sljedeću – vidjećemo. Bez veće podrške Grada i institucija, evropska takmičenja koja nas sigurno očekuju, te učešće u Regionalnoj ligi, nećemo moći da izguramo sami."

Da se rezultatske ambicije više ne skrivaju, potvrdio je i trener ekipe Rade Unčanin.

"Ljetos smo to malo stidljivo nagovještavali, ali kompletan razvoj jesenjeg dijela daje nam za pravo da se nadamo tituli u prvenstvu. Kup je uvijek posebno takmičenje, tu nema favorita i mnogo puta se dešavalo da mnogo slabije ekipe na kraju osvoje trofej, što i jeste draž tog takmičenja."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Unčanin je veoma pohvalno govorio o novoj igračici Ani Vrančić.

"Igra desetak godina na visokom nivou i sigurno je jedno od najboljih, ako ne i najbolje desno krilo u BiH. I ljetos smo pričali sa Anom, ali je imala privatnih obaveza. Nije tad došlo do dogovora, ali sada je održala obećanje, došla je u klub i želim joj da se osjeća ugodno u Borcu i gradu. Ana je trofejna igračica, osvojila je tri titule sa Grudama, a vjerujem da će biti jedna od rijetkih koja je sa dva kluba osvajala titulu."

Kako rekosmo, u prvom kolu nastavka sezone Borac će u derbiju odmjeriti snage sa Krivajom.

"Nama je ta prva utakmica najbitnija. Ekipa Krivaje je prva na tabeli, ali vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo već od tog prvog kola zauzeti lidersku poziciju, te je zadržati do kraja sezone."

Ana Vrančić se, prije svega, zahvalila rukovodstvu na ukazanom povjerenju.

"Ko igra rukomet, zna šta je Borac, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Cilj kluba je osvajanje titula, ali treba da idemo korak po korak, iz meča u meč. Može da bude povreda, bolesti, može se prekinuti i prvenstvo u najgorem slučaju, tako da treba da idemo postepeno. Svjesna sam da sam u klub došla kao veliko pojačanje, ali ne igra samo Ana Vrančić, već igramo kao tim i mislim da svi tako treba da funkcionišemo. Ciljevi kluba jesu visoki, ali ne osjećam pritisak. Atmosfera na treningu je veoma opuštena, ali se u isto vrijeme dobro i radi, i to je najbolji način da se dođe do cilja."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Zanimljivo, Rade Unčanin, Anin novi trener, takođe je igrao na mjestu desnog krila, tako da nova igračica Borca ima svakako od koga šta da nauči.

"Ovdje sam tek četiri dana, ali već dobijam prave savjete kako i šta treba da radim. Drago mi je, svakako, da dođem u klub gdje je trener kroz igračku karijeru briljirao na tom mjestu."

"U BORIKU I ŠTO TREBA I ŠTO NE TREBA, TAMO SAJMOVIMA NIJE MJESTO!"

Direktor Borca dotakao se i zauzetosti dvorane Borik u određenim periodima, zbog čega najviše ispaštaju sportisti.

"Prije nekoliko dana smo ušli u Borik nakon dva mjeseca 'izgnanstva' iz raznih razloga. Morali smo da plaćamo druge sale zbog zauzetosti Borika što je bio udar na budžet jer imamo nekoliko selekcija i treba svima obezbijediti termine. Volio bih, naravno, da razlozi našeg odsustva ponovo budu sportskog karaktera, poput ABA 2 turnira, ali ono sa čime se nikad neću složiti je da se u Boriku održavaju manifestacije za koje dvorana nije predviđena, poput sajmova. Nekoliko miliona maraka se tokom godine uloži u ekipe, a onda nam samo kažu 'snalazite se'. Gdje se možemo snaći? Gdje se može igrati rukomet? Gdje da radimo tih dana? Jednostavno, u prošlosti su nas dovodili u mnogo takvih situacija, gdje sportski radnici ne smiju ništa da kažu. Sajmovima nije mjesto u dvorani i to ću uvijek reći. Klub nikad za to neće dati podršku. Sajam 'dreždi' prazan, a mi da možemo da odemo da igramo na Sajam, mi bismo otišli gore i igrali. Posebno je tu ugrožen rukomet, a nadamo se da će ubuduće biti više sluha za te probleme."

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ženski rukomet zaslužuje veću podršku grada,definitivno najpozitivnija sportska priča grada

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC