• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari pitali Novaka za "ljubavnu aferu": Da, istina je!

Autor Dragan Šutvić

"Da, to mi daje sjajan osjećaj, vjeru u sebe", rekao je Đoković pred start turnira.

 novak-djokovic-australijan-open-ljubavna-afera-konferencija-za-medije Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA

Srpski teniser Novak Đoković spreman je da od ponedjeljka krene u pohod na deveti pehar na Australijan openu, a tim povodom obratio se medijima na zvaničnoj konferenciji.

Nije iznenađenje, jedna od glavnih tema bio je Nik Kirjos, na čije uvrede je Đoković konačno odgovorio, i to u gospodskom maniru, a novinare je zanimalo i da prokomentariše "ljubavnu aferu" koju ima sa "Rod Lejver arenom" u Melburnu.

Možda će vas zanimati

Na tom terenu je osam puta podizao trofej Australijan opena, pokazivao nadljudske napore i stekao najveću slavu, pa mu se termin koji od skoro koristi veoma dopao.

"Da, to je ljubavna afera. Možda nešto slično, ne tako kao što Rafa ima sa Rolan Garosom, ali osjećao sam se oduvijek nekako komfornije na ovom terenu, kako sam se vraćao svake godine. Što više pobjeđujete, to imate više samopouzdanja i prijatnije se osjećate na terenu", rekao je Novak na početku svog izlaganja na konferenciji za medije.

"Ako se dobro osjećate, bez obzira na podlogu, imate bolje izglede da odigrate najbolje. Kada sam ove godine prvi put kročio na ovaj teren, da treniram, oživio sam neka od sjećanja od prošle godine, ali i prethodnih kada sam osvajao turnir. Da, to mi daje sjajan osjećaj, vjeru u sebe. Osjećam da je to mjesto gdje bi trebalo da budem i gdje sam istorijski gledano uvijek bio u stanju da igram najbolji tenis. Nadam se da će ovo biti još jedna uspješna godina".

Đoković će na startu turnira igrati sa Žeremijem Šardijem, protiv koga ima skor 13:0, međutim oprez nikad nije na odmet, posebno poslije duge pauze u karantinu.

"Imam veoma dobar lični skor sa Žeremijem, mislim da to pomaže. Nismo igrali već neko vrijeme, ali je veoma iskusan teniser. Dugo godina je na ATP Turu. Ima jak servis i forhend, nekako se njegova igra zasniva na ova dva udarca. Očigledno je i učešće na ATP kupu i igranje tih mečeva u singlu i dublu, u Rod Lejver areni pomoglo da se spremim za Australijan open. Još nisam iskusio ovakav uvod u turnir", rekao je Đoković i rekao da je vidio da je podloga malo sporija.

Izvor: Profimedia

"Imam dobar skor u mečevima koje igram uveče u Melburnu, tako da se radujem tome. Osjećam se dobro, igrao sam stvarno dobro. Nadam se da ću nastaviti tako", dodao je Novak.

S njim u Melburnu će biti samo Goran Ivanišević, dok je Marjan Vajda ostao kod kuće, ali se redovno čuju. Proveli su neko vrijeme zajedno u Španiji, postao je i deda u međuvremenu, pa je Đoković poručio da ga "mnogo cijeni i voli".

Dodao je i da osjeća nervozu pred svaki meč, ali da mu je to pomoglo da se nosi s emocijama, a dodao je i da mu je drago što će na tribinama biti publika.

Prvi meč na Australijan openu Nole igra protiv Šardija u ponedjeljak poslije 9 ujutru po našem vremenu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC