• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonce preuzima legenda: Kiro Lazarov novi selektor državnog tima!

Autor Dragan Šutvić

Rukovodstvo Saveza ukazalo mu je povjerenje odmah nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu, na kojem se kao igrač oprostio od reprezentacije

 Rukomet Kiril Lazarov selektor Sjeverna Makedonija Izvor: MN PRESS

Kiril Lazarov, bez sumnje najbolji rukometaš kojeg je Sjeverna Makedonija ikad imala, preuzeće komandu nad nacionalnim timom!

Možda će vas zanimati

Lazarov, koji je u maju proslavio 40. rođendan, nedavno je sa državnim timom učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, te postao jedini rukometaš u istoriji ovog sporta koji je postizao golove na Mundijalima u četiri različite decenije.

Makedonci su na prethodno prvenstvo svijeta "upali" kao zamjena za Češku, koja je morala da odustane od takmičenja neposredno pred početak zbog velikog broja pozitivnih na korona virus u svojim redovima.

Prve obaveze kao selektor Lazarov će imati u martu, kada će njegova ekipa protiv Danske odigrati dva meča kvalifikacija za EURO 2022. Ove dvije selekcije trenutno zauzimaju prva dva mjesta u grupi, sa dvije pobjede iz isto toliko mečeva.

Makedonska ekipa je na kraju, u konkurenciji 32 ekipe, zauzela 23. mjesto, a neposredno nakon završetka takmičenja, rukovodstvo Saveza na čelu sa Živkom Mukaetovim odlučilo je da se zahvali na saradnji dotadašnjem selektoru Danilu Brestovcu i povjerenje, na sjednici Upravnog odbora, ukaže Kiri Lazarovu.

Lazarov je za Sjevernu Makedoniju odigrao preko 200 mečeva, postigavši blizu 1500 golova, a lista klubova za koje je nastupao je velika. Počelo je od Boreca, a nastavilo preko Pelistera, Vesprema, Zagreba, Al-Sada, Sijudad Reala, Atletiko Madrida, Barselone i Nanta, za koji trenutno nastupa.

U karijeri je ukupno osvojio čak 51 trofej, a ranije je najavio da će se povući na kraju ove sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC