• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Lajovića muči povreda, ali je srećan: To mi je najveća dobit, ranijih godina ne bi bilo tako

Autor Dragan Šutvić

Izgubio je u 4. kolu, ali ima razloga za optimizam pred nastavak sezone.

 dusan-lajovic-povreda-australijan-open-aleksander-zverev-zadovoljan-izjava Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Dušan Lajović je bio u prilici da se bori za četvrtfinale grend slema, ali na kraju nije mogao da izađe na kraj sa Aleksanderom Zverevom.

Nijemac ga je savladao 3:0 i tako on otišao u četvrtfinale gdje će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Možda će vas zanimati

Poslije meča, Lajović je istakao da je vrlo zadovoljan rezultatom na Australijan openu, prije svega jer nije briljirao u ranijim mečevima, a uspijevao je da pobjeđuje. Popularni "Duci" je otkrio da i on ima manjih zdravstvenih problema.

"Kvalitetan meč sa obje strane. Osećao sam se opušteno, da mogu da igram ono što znam. Trebalo je da prođu tri kola da bih došao do tog osjećaja. Mislim da sam bio ravnopravan tokom cijelog meča, samo da u dva, tri navrata popustio u svojim servis gemovima, jer nisam imao ovako kvalitetnog rivala u posljednja dva ili tri mjeseca, kao da nisam bio spreman za to. Raduje me sa druge strane što sam 80 do 90 posto vremena igrao veoma dobro i to raduje pred nastavak sezone. Žao mi je što nisam iskoristio neke šanse, koje sam imao, ali je i Zverev čini mi se podigao nivo igre u odnosu na naše prethodne mečeve, koji su bili možda uzbudljiviji, ali sa mnogo više uspona i padova", izjavio je Lajović.

On je zadovoljan time što je dospio među 16 najboljih na Australijan openu.

"Dobit Australije je što sam u prva tri kola dobio mečeve, koje možda prije dvije ili tri godine ne bih izvukao. Pobjeđivao sam, a nisam blistao i to je ogroman napredak. To me dovelo da igram sa vrhunskim igračem. U smislu samog tenisa sam zadovoljan, iako su bitni poeni otišli na njegovu stranu. Vjerujem da je ovo odskočna daska za nastavak sezone", rekao je momak iz Stare Pazove.

Lajović je otkrio kako se osjeća i kakvi su naredni planovi.

"Duga je sezona i nadam se da ću nastaviti sa ovakvim tenisom. Biću u Evropi, za razliku od ranijih godina kada sam išao u Južnu Ameriku. Igram Monpelje i Roterdam, poslije toga sledi put u Dohu i Dubai. Mene muči stomačni mišić. Uradiću sutra pregled i ako sve bude u redu nastavljam po tom planu", završio je Lajović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC