• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odustao bih da nije u pitanju grend slem": Đoković pobijedio pa zabrinuo: Ne znam kakva je šteta načinjena mom tijelu!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta ima samo jedan prioritet poslije pobjede nad Raonićem.

 novak-djokovic-povreda-australijan-open-najnovije-vijesti-milos-raonic-pobjeda-cetvrtfinale Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Novak Đoković je uspio da se plasira u četvrtfinale Australijan opena uprkos povredi koju je doživio prije dva dana.

Najbolji teniser svijeta je savladao Miloša Raonića u četiri seta i tako zakazao meč protiv Aleksandera Zvereva.

Možda će vas zanimati

Đoković je slavio 7:6, 4:6, 6:1, 6:4, ostavši tako u igri za odbranu trofeja u Melburnu.

Poslije meča je Novak pričao kako se trenutno osjeća i istakao da uopšte ne može da zna koliko je velika šteta načinjena njegovoj povredi koju i dalje osjeća.

"Dovoljno dobro se osjećam da se takmičim i da igram, inače ne bih bio ovdje da nisam u stanju. Dovoljno za mene da mi da šansu da se takmičim i da dobijem meč. Nije idealno. Osjećao sam se nekada sigurno bolje, nisam imao veliku pripremu za ovaj meč. Nisam udarao lopticu od meča sa Fricom i zagrijavao sam se par sati pred meč. Želio sam da vidim kako se osjećam. Da nisam bio u stanju, povukao bih se. Bio je veliki oblak sumnje iznad mene, ali ovo je grend slem i u ovoj fazi karijere mi ovo sve znači. Dajem sve od sebe da se takmičim. Da je bio bilo koji drugi turnir, vjerovatno ne bih igrao ovaj meč", rekao je Đoković za "Eurosport" odmah nakon meča.

On je igrao protiv Raonića gdje su dominirali kratki poeni.

"Da budem iskren, nisam siguran da li mi je odgovaralo što nije bilo dugih poena, vjerovatno jeste. Najteže u meču sa Fricom je bilo da reterniram i da imam brzu reakciju. Toga sam se najviše brinuo danas, da igram protiv sjajnog servera, ali bilo je dobro što nismo igrali preduge poene. Mislim da sam bio solidan u ključnim momentima u 3. i 4. setu, da sam ga tjerao da igra dodatni udarac. Dao mi je šansu da pobijedim i ja sam je iskoristio."

Novak je pričao kakvo je stanje njegove povrede.

"Sve se u mojoj glavi svodi na oporavak, ne razmišljam o treningu, želim da se osjećam sve bolje kako turnir prolazi. Na tabletama sam protiv bolova, najjačim mogućim, već 48 sati ne znam kakva je šteta načinjena na mom tijelu, ali svakako je veća šteta nego što je bila. Ne možeš da kontrolišeš sve, daješ sve od sebe, ja sam agresivan teniser po pitanju kretanja i moraš da ideš na svaku loptu."

Matsa Vilandera je potom zanimalo i koliko je dug put od završetka meča do odlaska u krevet, pošto je Đoković drugi uzastopni meč završio iza ponoći po lokalnom vremenu.

"Prije neko veče sam legao u 4 ili pola 5 da spavam, možda će tako biti i večeras. U sljedećih 48 sati moj jedini prioritet je da se što bolje pripremim i oporavim, da budem spreman za taj meč", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC