• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trkulja: “Borik” ima čudnu moć. Kroz istoriju su se u njemu događali i veći preokreti, pa zašto ne bi i u subotu?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel vjeruju da u Banjaluci mogu nadoknaditi "minus četiri" iz Slovenije i eliminisati Gorenje.

 Goran Trkulja: “Borik” ima čudnu moć. Kroz istoriju su se u njoj događali i veći preokreti Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel u svom "Boriku" pokušaće da nadoknade četiri gola zaostatka iz duela sa Gorenjem iz Velenja, te tako izbore plasman u narednu rundu EHF Evropskog kupa.

Pružili su Banjalučani dobru partiju u Sloveniji i pokazali da mogu parirati favorizovanom protivniku, ali su ipak doživjeli poraz. Ipak, banjalučki "Hram sporta" viđao je kroz istoriju i veće preokrete, pa zbog toga pivot Goran Trkulja vjeruje da sa saigračima može doći do rezultata kojim bi eliminisali slovenačkog predstavnika.

Možda će vas zanimati

"Dvorana 'Borik' ima čudnu moć. Kroz istoriju su se u njoj događali i veći preokreti, pa zašto ne bi i u subotu? Bez obzira na to što neće biti publike, domaći teren će nam biti jak adut", rekao je Trkulja za "Glas Srpske".

Svi u taboru "crveno-plavih" vjeruju da mogu ispraviti greške iz prvog susreta, koje je Gorenje riješilo u svoju korist rezultatom 32:28.

"Sigurno je da možemo da popravimo neke stvari. Moramo, prije svega, da odigramo bolje u odbrani. Potrebno je da zatvorimo njihove bekove, koji su neugodni, brzi, jaki i puštaju loptu prije faula. Zadali su nam mnogo problema. Ako defanzivu, koja je bila naš zaštitni znak, dignemo na viši nivo, možemo do četvrtfinala. Do 20. minuta smo bili u egalu, onda smo popustili u defanzivi. Kada smo shvatili da možemo da se nosimo sa ekipom koja je, po meni, favorit da ode kraja, uspjeli smo da smanjimo zaostatak. Kada uzmemo u obzir da smo bili i na 'minus sedam', onda je konačan rezultat i donekle prihvatljiv. Daje nam nadu da možemo proći", optimista je iskusni pivot.

SUDIJE

Mnogo prigovora imali su Slovenci nakon prvog duela. Žalili su se na suđenje rumunskog para Doru Manea - Radu Ilijesku. "Usudio bih se čak reći da smo mi više oštećeni. Osim tih nekoliko situacija, suđenje je bilo korektno. Naravno, svako ima pravo da se žali, ali rival na ovaj način vjerovatno vrši pritisak na arbitre pred revanš. Znaju Slovenci da će meč u 'Boriku' biti drugačiji", istakao je Trkulja.

Veselin Vujović nije uspio da zabilježi trijumf na debiju na klupi Banjalučana, a priliku za to imaće u revanšu, koji je na programu subotu od 18 časova.

"Vuja je zahtjevan trener. Radio je u velikim klubovima i reprezentaciji, sa najboljim igračima. Nesporno je njegovo znanje. Ako mi ispratimo njegovu rukometnu filozofiju, dostići ćemo visok nivo. Svi od njega možemo puno da naučimo, pogotovo mladi", naglasio je rukometaš banjalučkog kluba.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dovla

Aj Borac

Čova buraz

Apsolutno tačno.... Aj Borac... Uzimamo janeze....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC